Valtion dollariobligaatio kiinnosti sijoittajia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomi otti 1,5 miljardin dollarin lainan

Valtiokonttorin mukaan Suomen valtion tänään laskema uusi dollarimääräinen obligaatio kiinnosti hyvin sijoittajia.

13.5.2015 18:15 | Päivitetty 15.5.2015 11:28

– Tarjouksia jätettiin runsaasti. Joukossa oli ilahduttavan paljon sellaisia sijoittajia, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet liikkeeseenlaskuihimme. Tähän vaikutti myös aiempia dollarilainoja lyhyempi, kolmen vuoden juoksuaika, arvioi apulaisjohtaja Anu Sammallahti Valtiokonttorista lainan hinnoittelun jälkeen.

Lainan puolivuosittain maksettava kuponkikorko on 1 % ja hinta 99,729. Lainan tuotto on 1,092 %, joka on 9 tuottopistettä alle mid swap -koron (kolmen kuukauden USD Libor -koron) ja 14,75 tuottopistettä enemmän kuin 15.5.2018 erääntyvässä Yhdysvaltojen valtion 1 prosentin lainassa.

Emission koko oli 1,5 miljardia dollaria. Korkealaatuisen tarjouskirjan koko oli noin 2,4 miljardia dollaria, ja se koostui yli 50 sijoittajan tarjouksista.

Valtiokonttorin tiedotteen mukaan dollariobligaatio täydentää valtion euromääräistä varainhankintaa ja tuo valtiolle uusia sijoittajia, jotka eivät sijoita euromääräiseen velkaan. Valtio suojautuu valuuttariskiltä vaihtamalla velan euromääräiseksi.

Oikaisu: Toisin kuin jutussa kirjoitettiin, uuden lainan hinta oli 9 tuottopistettä alle USD Libor-koron, ei euroswap-käyrän. Valtiokonttori korjasi tiedotettaan perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?