Tesla joutui hakkeroinnin kohteeksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tesla joutui hakkeroinnin kohteeksi

Sähköautovalmistajan Twitter-tilile ja sähköpostiin tehdyssä hyökkäyksessä päästiin lähettelemään viestejä Teslan nimissä.

26.4.2015 10:35 | Päivitetty 26.4.2015 10:35

Sähköautovalmistaja Teslan Twitter-syötteeseen ja mediasuhteiden hoitamiseen tarkoitetulle sähköpostitilille hakkeroiduttiin lauantaina. Näin miljardööri Elon Muskin johtamasta firmasta tuli tuorein verkkovandaalien uhri. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Teslan Twitter-syötteen vaarantaneen hakkerin tai useampien hakkereiden oli mahdollista julkaista viestejä yli 564 000:lle Teslan seuraajalle Twitterissä. Lisäksi yksi hyökkääjistä vastasi sähköpostiviestiin Teslan mediakontaktille, mikä viittaisi myös sähköpostitilille hakkeroitumiseen. Sähköpostiin hakkeroitunut henkilö käytti nimeä, joka on yhdistetty aiemmin muihin yhtiöihin kohdistuneisiin hyökkäyksiin.

Vilpilliset Twitter-viestit poistettiin Bloombergin mukaan tunnin sisällä niiden lähettämisestä.

Hyökkäyksistä yritysten Twitter-tileille on tullut Bloombergin mukaan arkipäivää. Hyökkäyksiä tapahtuu usein silloin, kun Twitter-tilejä hallinnoivat ihmiset epäonnistuvat laittamaan päälle niin sanotun tuplavahvistuksen, johon kuuluu salasanan lisäksi tekstiviestillä omistajan puhelimeen lähetetty koodi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?