Ford investoi 2,3 miljardia euroa Meksikoon – USA:n autotyöntekijät näreissään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ford investoi 2,3 miljardia euroa Meksikoon – USA:n autotyöntekijät näreissään

Ford liittyy investoinnillaan useiden muiden Meksikoon hivuttautuvien automerkkien joukkoon. Meksikossa autotyöntekijöiden palkat ovat alhaisemmat kuin Yhdysvalloissa.

18.4.2015 9:52 | Päivitetty 18.4.2015 9:52

Autovalmistaja Ford kertoi perjantaina, että se käyttää 2,5 miljardia dollaria, eli noin 2,3 miljardia euroa, rakentaakseen uuden sukupolven polttoainetehokkaita moottoreita ja vaihteistoja Meksikossa. Investointi tuo Meksikoon 3 800 uutta työpaikkaa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Autotyöntekijöiden liitto UAW vastasi Fordin ilmoitukseen kertomalla, että töiden luominen Meksikoon Yhdysvaltain sijaan on pääasiana tulevissa neuvotteluissa autovalmistaja Fordin, General Motorsin ja Fiat Chryslerin kanssa.

UAW:n johtaja Dennis Williams sanoi Reutersin mukaan, että Fordin ilmoitus tuottaa pettymyksen, mutta ei niin suurta pettymystä kuin General Motorsin päätös investoida Meksikoon viisi miljardia dollaria, tai kuuden muun eniten Yhdysvalloissa autoja myyvän valmistajan tekemät päätökset.

Reutersin mukaan autovalmistajia vetävät Meksikoon Yhdysvaltain automarkkinoiden läheisyys, mutta myös se, että Meksikossa työntekijöiden palkat ovat alhaisemmat kuin Yhdysvalloissa. Tämä taas hankaloittaa UAW:n pyrkimyksiä pitää työt Yhdysvaltain tehtaissa ja nostaa yhdysvaltalaisten autotyöntekijöiden palkkoja.

Ford sanoi investoinnin pitävän yhtiön kilpailukykyisenä muiden maailmanlaajuisten autovalmistajien rinnalla. Aiemmin Toyota ilmoitti sijoittavansa miljardi dollaria ensimmäiseen henkilöautoja valmistavaan tehtaaseensa Meksikoon, ja maaliskuussa Volkswagen kertoi miljardi-investoinnistaan laajentaa Meksikon-tehdastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?