"Rynkyttäen ajava" Posti karttaa Volkkarin DSG:tä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Rynkyttäen ajava" Posti karttaa Volkkarin DSG:tä

Postin mukaan se tarjoaa jakeluautoilleen kovinta rääkkiä, mitä Suomesta löytyy ralliautoilua lukuun ottamatta. Autot kestävät kuitenkin pääsääntöisesti hyvin.

18.4.2015 5:03 | Päivitetty 17.4.2015 16:01

Pakettiautojen tekninen käyttöikä on vuosien varrella pidentynyt. Näin kerrotaan Postista, joka on jakeluautojen suurkuluttaja.

Postinjakelun edellyttämät jatkuvat kiihdytykset ja pysähdykset ovat vaativaa käyttöä, korostaa postinjakelukalustosta vastaava päällikkö Kari Tuomola. Postilla on tapana myös käyttää autojaan "paaliin" eli romutuskuntoon saakka.

– Öljynvaihteluvälit ovat pidentyneet, mutta autot pysyvät silti moottoritekniikaltaan hyvässä kunnossa, samoin voimansiirtolinjat. Postin jakelutapa pistää ne kovaan kestotestiin, Tuomola kertoo Taloussanomille.

– Sen sijaan esimerkiksi jarrujen kestävyys ei ole kehittynyt samalla tavoin.

Postin pienissä tavarakuljetuksissa suosima automerkki on nykyisin Volkswagen. Yhteistyö Renault Kangoon kanssa loppui muun muassa vaihteisto-ongelmiin. Volkswagenin DSG-vaihteistoja kuitenkin kartetaan.

– Myöskään sähköohjatut robottivaihteistot eivät ole osoittautuneet tarpeeksi kestäviksi meidän rynkyttävässä ajossamme.

Suuremmissa jakeluautoissa on edustettuna uusimpana Citroen Jumper.

– Emme ole merkkiuskollisia, vaan haemme kustannustehokkainta vaihtoehtoa, Tuomola tähdentää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?