Autokorjaamo sulki ovet homoilta – moottorifirma reagoi heti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Autokorjaamo sulki ovet homoilta – moottorifirma reagoi heti

Yhdysvalloissa autokorjaamo on ilmoittanut Facebookissa, ettei se enää palvele homoseksuaaleja. Asiasta kertoi Autoblog.

Cummins tekee moottoreita muun muassa isoihin lava-autoihin. ­

17.4.2015 18:11

Autokorjaamo on erikoistunut dieselmoottoreihin, joita valmistaa muun muassa Cummins, jonka logo on esillä korjaamon verkkosivuilla. Cummins on hermostunut korjaamon päätöksestä.

– Me emme ole tekemissä tämän yhtiön kanssa ja ilmoitamme heille, etteivät he käytä enää logoamme, Cummins kirjoitti Facebook-sivuillaan

Cummins on tunnettu dieselmoottorivalmistaja, joka toimittaa moottoreita muun muassa suosittuihin Dodgen ja Ramin lava-autoihin.

Cummins jatkoi kertomalla, että keskinäinen kunnioitus ja erilaisuuden arvostaminen kuuluvat sen ydinarvoihin. Yhtiön mukaan yhteisöt, joihin erilaiset ihmiset tuntevat olevansa tervetulleita, houkuttelevat huippuosaajia paremmin. Kyvykkyydet myös pysyvät töissä helpommin, jos ympäristö on salliva.

Cumminsin päämaja on Indianan osavaltiossa, jossa otettiin maaliskuussa käyttöön "uskonnonvapauden palauttamislaki". Sen nojalla yritykset voivat kieltäytyä palvelemasta homopareja. Cummins on vastustanut avoimesti lakia.

Autokorjaamo toimii Michiganin osavaltiossa, joka on Indianan naapurissa. Omistaja kertoi yllättyneensä, kuinka moni luki hänen Facebook-kommenttinsa, jossa hän kertoi päätöksestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?