Oikeus linjasi: HPK saa karhuta 50 000 euroa Sunny Car Centeriltä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Oikeus linjasi: HPK saa karhuta 50 000 euroa Sunny Car Centeriltä

HPK haki oikeusteitse saatavia entiseltä sponsoriltaan Sunny Car Centeriltä. Talousvaikeuksiin joutuneen yhtiön piti alun perin pystyttää Hämeenlinnassa sijaitsevalle tontille Euroopan suurin autokauppakeskus.

2.4.2015 13:30

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on määrännyt Sunny Car Centerin maksamaan 50740 euroa jääkiekkojoukkue Hämeenlinnan Pallokerholle, ilmenee Suomen Asiakastiedon rekisteristä.

HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan summassa on kyse aiemmin allekirjoitetuista markkinointiyhteistyösopimuksista, jotka ovat jääneet hoitamatta.

– Ne olivat saatavia, joista pyrimme neuvottelemaan ja joista olimme muistuttaneet. Kun saatavia ei ole tullut, meidän hallitus teki päätöksen, että haetaan niitä virallisia teitä pitkin, Korpela kertoo Taloussanomille.

HPK karhusi saatavia perintätoimiston kautta.

Sunny Car Center sponsoroi näyttävästi HPK:n jääkiekkojoukkuetta usean vuoden ajan. Sen logo oli HPK:n pelipaidan rintamuksessa.

Korpela pitää melko poikkeuksellisena tilannetta, jossa urheiluseura hakee kumppaniltaan saatavia oikeusteitse.

– Tämäntyyppisiä tapauksia on ollut aikaisemminkin, mutta olemme pystyneet sopimaan maksujärjestelyt. Taitaa olla meidän osalta ensimmäinen kerta, kun on päädytty tällaiseen käytäntöön.

Korpela ei halua ottaa kantaa siihen, miten asia etenee oikeuden päätöksen jälkeen.

– Aika näyttää, mitä tapahtuu, hän sanoo.

Verottaja haki Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:tä konkurssiin helmikuun lopussa. Helsingin Sanomien mukaan verottajalla on konkurssihakemuksen perusteella 226 000 euron saatavat yhtiöltä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta kerrotaan, että konkurssihakemus on yhä tiedoksiantovaiheessa, eikä sen etenemisestä ole tarkkaa tietoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?