Nämäkö ovat viisi kauneinta autoa? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nämäkö ovat viisi kauneinta autoa?

Autojen muotoilu on parhaimmillaan taidetta. Mitkä ovat kauneimmat autot, joita nyt myydään?

Jaguar F-type nousi Business Insider -lehden listan ykköseksi.

25.3.2015 16:31

Autot eivät ole pelkkiä välineitä paikasta toiseen siirtymiseen, vaan parhaimmillaan ne voivat olla autotaidetta. Automuotoilijat voivat olla taiteellisia neroja.

Business Insider on listannut kymmenen kauneinta nykyautoa, joista tässä viiden kärki:

1. Jaguar F-Type

Muotoilija Ian Callumin mukaan Jaguarin pitää olla kaunis, yksinkertainen ja näyttää kyvykkäältä. F-typessa on kaikki nämä ominaisuudet ja vähän lisää. Autolla on kissamaiset kurvit ja jäntevä asento, se on kuin katti valmiina hyppäämään.

2. Pagani Huayra

Horacio Pagania kuvaillaan autobisneksen Steve Jobsiksi. Huyarassa mikään yksityiskohta ei ole jäänyt ottamatta huomioon. Tuloksena on "hyperauto", jonka avaruusrakettimainen runko ja hätkähdyttävä sisustus luovat omaperäisen ilmeen.

3. Aston Martin Vanquish

Vanquishiin kohdistui suuret odotukset, mutta ne täyttyivät. Muotoilija Mark Reichman loi viettelevän modernin tulkinnan klassisesta Aston Martinista.

4. Ferrari LaFerrari

Ferrarit vetävät usein puoleensa vain, koska ne ovat Ferrareja. Yhtiö on luonut joitakin huteja, mutta LaFerrari ei kuulu niihin. Auto on rohkea sekoitus Maranellon menneisyyden superautoista.

5. Lamborghini Aventador

Lamborghini ei saa olla tylsä eikä tavanomaisen kaunis. Aventador ei ole kumpaakaan. Aggressiivinen linjakkuus ja hävittäjämäiset kulmat tuovat autoon Lamborginille ominaisen uhkaavan kauneuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?