Germanwingsin Airbus-kone syöksyi maahan Ranskassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Germanwingsin Airbus-kone syöksyi maahan Ranskassa

Kaikkien Germanwingsin koneen matkustajien pelätään menehtyneen.

24.3.2015 13:21 | Päivitetty 25.3.2015 13:44

Saksalaisen Lufthansan halpalentoyhtiön Germanwingsin kone on pudonnut Ranskan Alpeilla. Airbus A320 -tyyppisessä koneessa oli kuuden hengen miehistön lisäksi 144 matkustajaa. Kaikkien pelätään menehtyneen.

Ranskan presidentin François Hollanden mukaan on todennäköistä, että lentokoneen matkustajista merkittävä osa oli saksalaisia. Espanjan varapääministerin Soraya Saenz de Santamarian mukaan 45 matkustajaa oli todennäköisesti espanjalaisia. Matkustajista yksi oli belgialainen.

Barcelonasta Düsseldorfiin matkannut kone putosi Ranskan ilmailuviranomaisen DGAC:n mukaan lähelle Barcelonnetten kaupunkia, joka sijaitsee noin sata kilometriä Nizzasta pohjoiseen.

– Onnettomuus sattui alueella, jonne on erityisen vaikea päästä, Hollande sanoi.

Sekä Germanwings että lentokoneen valmistaja Airbus ilmoittivat kertovansa lisätietoja heti, kun se on mahdollista.

Ranskan sisäministeriön mukaan koneen toinen niin sanottu musta laatikko löydettiin illansuussa.

A320 on maailman yleisimpiä matkustajakoneita

Lentotietoja seuraavan epävirallisen nettisivun mukaan lentokone syöksyi jyrkästi lentokorkeudestaan, mutta ei niin jyrkästi kuin kone, joka on täysin hallitsematon.

Turvallisuusasiantuntijat varoittivat kuitenkin luottamasta liikaa ulkopuolisiin tietoihin ja sanoivat lentokoneen mustien laatikoiden paljastavan aikanaan todennäköisen syyn putoamiseen.

Kyseessä on ensimmäinen suuri lento-onnettomuus Ranskan maaperällä lähes 15 vuoteen, jolloin sattui tuhoisa Concorde-onnettomuus Pariisin lähellä.

Airbus A320 on Boeing 737:n ohella maailman yleisin matkustajakonetyyppi, ja sillä on hyvä, joskaan ei täysin tahraton turvallisuusmaine.

Pudonnut lentokone oli airfleets.net-tietokannan mukaan 24 vuotta vanha, ja se on ollut emoyhtiö Lufthansan käytössä vuodesta 1991.

Tarkennus 25.3. klo 13.40 Ensitietojen vastaisesti koneesta ei lähetetty hätäkutsua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?