Sokerin tuotanto uhkaa loppua Suomessa sen jälkeen, kun Euroopan unionin sokerikiintiöt poistuvat satokauden 2016 jälkeen, Turun Sanomat (TS) kirjoittaa.
– Suomi ei yksinkertaisesti pärjää kilpailussa Keski-Euroopan tuottajille viljelyolosuhteiden vuoksi, Luonnonvarakeskuksen vanhempi tutkija Ellen Huan-Niemi sanoo TS:lle.
Hänen mukaansa kilpailua kiristää maakohtaisten kiintiöiden poistamisen ohella Saksan sokerikartellin purkautumisesta seuraava hintojen lasku.
Sokerituotteita valmistavan ja myyvän suomalaisen Sucroksen maatalousjohtajan Tero Tannerin mukaan sokerijuurikkaan hinnan laskussa oli tänä vuonna kyse normaalista markkinatalouden vaihtelusta, TS kirjoittaa.
Lehden mukaan suomalaisen sokeriteollisuuden ja juurikasviljelijöiden neuvotteluiden seurauksena viljelijöiden korvauksia leikataan neljänneksellä viime vuodesta.