Tämäkö erottaa Teslan muista autonvalmistajista? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tämäkö erottaa Teslan muista autonvalmistajista?

Autonvalmistaja Tesla haluaa olla kuin teknologiajätti Apple: asiakkaat pidetään tyytyväisinä uusilla päivityksillä.

21.3.2015 10:31 | Päivitetty 21.3.2015 10:29

Amerikkalainen autonvalmistaja Tesla ei halua, että sen autot vanhentuvat liian nopeasti. Yhtiö aikookin lähettää ohjelmistopäivityksen kaikille asiakkailleen, joilla on S-mallin sähköauto.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoi, että auton ohjelmiston uuden version on tarkoitus helpottaa matkasuunnitelmien tekemistä ja auttaa kuljettajia välttämään virran loppuminen.

– Ihmisten mielestä on normaalia, että heidän puhelimensa ja tietokoneensa parantuvat koko ajan [ohjelmistopäivitysten myötä], ja tämän lähestymistavan olemme ottaneet S-mallin kanssa. Se on perusteellinen ajattelutavan muutos, Musk sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan torstaina.

Muskin mukaan yhtiö julkistaa muutaman kuukauden sisällä ohjelmistopäivityksen, joka uudistaa muun muassa käyttöliittymän ja tietokoneistetun ohjauksen joissakin olosuhteissa.

– Tämä on jälleen yksi muistutus, että kevyissä ajoneuvoissa on aiempaa enemmän ohjelmistosisältöjä ja että niitä täytyy päivittää langattomasti, Barclaysin analyytikko Brian A. Johnson sanoi perjantaina tutkimusmuistiossa.

Päivitysten odotetaan parantavan myyntiä etenkin Kiinassa, jossa Tesla on kärsinyt siitä, että sähköautojen lataamista on pidetty vaikeana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?