Viallisten virtalukkojen piina jatkuu – Chryslerilta 703 000 auton takaisinkutsu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viallisten virtalukkojen piina jatkuu – Chryslerilta 703 000 auton takaisinkutsu

Yhtiö yritti korjata vian jo aiemmin, mutta korjaus osoittautui toimimattomaksi.

8.3.2015 10:25 | Päivitetty 8.3.2015 10:25

Autovalmistaja Fiat Chrysler tekee toisen takaisinkutsun, joka koskee 703 000:a minipakettiautoa ja citymaasturia. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Takaisinkutsun syynä ovat vialliset virtalukot, jotka voivat pyörähtää pois paikaltaan. Virtalukot ovat samanlaisia kuin autojätti General Motorsin vialliset osat, jotka on liitetty kymmeniin kuolemiin. 

Yhdysvaltain liikenneturvallisuushallinnon mukaan takaisinkutsu koskee vuosien 2008–2010 Dodge Grand Caravania, Chrysler Town ja Country -malleja sekä Dodge Journey -mallia.

Chrysler yritti edellisen korjata virtalukkovikoja kutsumalla autoja takaisin vuosina 2011 ja 2014. Näissä takaisinkutsuissa yhtiö yritti korjata viallisia virtalukkoja lisäämällä niihin renkaan, jonka piti estää avaimen tarkoitukseton pyöriminen.

Liikenneturvallisuushallinnon viimevuotisissa tutkimuksissa kuitenkin paljastui, että korjaus ei ollut toimiva. Uusimmassa takaisinkutsussa koko viallinen osa vaihdetaan.

Chryslerin ja Dodgen virtalukkovikoja ei ole yhdistetty kuolemantapauksiin. Vialla on kuitenkin ollut yhteys yhteen kolariin, jossa kukaan ei loukkaantunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?