Värikiista jatkuu – DNA:lta vaaditaan korvauksia pinkistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiista jatkuu: DNA:lta vaaditaan korvausta pinkistä

Teleoperaattorit DNA ja Deutsche Telekom ovat olleet tukkanuottasilla pinkistä väristä jo vuosia. DNA:n mukaan riita voi edetä kohti EU-tuomioistuinta tänä vuonna.

Deutsche Telekomin toimitusjohtaja Timotheus Höttges esitteli helmikuun 26. päivä yhtiön tulosta.

6.3.2015 15:09

DNA odottaa, pyytääkö Helsingin käräjäoikeus Euroopan unionin tuomioistuimelta ennakkoratkaisua DNA:n ja Deutsche Telekomin jo vuodesta 2007 käymään väririitaan.

Saksalainen Deutsche Telekom on yksi maailman suurimmista operaattoreista. Sen ulkoasussa keskeisessä osassa on samansävyinen pinkki – tai tarkemmin telemagenta – kuin DNA:llakin.

Saksalaisyhtiö haluaa kieltää DNA:lta pinkin värin ja vaatii korvauksia "käytöstä aiheutuneesta vahingosta", DNA:n tilinpäätöksessä lukee.

DNA:n ja saksalaisjätin riita on alkanut jo vuosia sitten. Keväällä 2007 Deutsche Telekom sai tietää DNA:n pinkistä. Yhtiöt kävivät kirjeenvaihtoa tuon kesän, mutta sopua ei syntynyt.

Syksy elettiin hiljaisuudessa ja vuoden 2008 alussa Deutsche Telekom nosti Helsingin käräjäoikeudessa kanteen, jossa se vetosi Euroopan yhteisön (EY) tavaramerkkirekisteröintiin 212787.

212787 on Deutsche Telekomin rekisteröimä tavaramerkki. Se on pelkkä väri, nimeltään RAL 4010 telemagenta. RAL-koodi kertoo värin tarkan sävyn.

2008 syksyllä DNA nosti Helsingin käräjäoikeudessa vastakanteen, jossa vaaditaan tavaramerkkirekisteröinti 212787:n mitätöimistä.

Seuraavana vuonna Helsingin käräjäoikeus laittoi kiistan ratkaisun jäihin, koska Deutsche Telekom kiisteli tavaramerkistään myös kolmessa muussa oikeudenkäynnissä ulkomailla. Sen jälkeen yhtiö on ehtinyt voittaa värisotansa ainakin operaattori AT&T:tä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?