Hämeenlinnan Isosuo: Sunny Car Centerin kaatumisesta ei suoria rahallisia tappioita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hämeenlinna kiistää satojen tuhansien Sunny Car Center -tappiot

Hämeenlinna aikoo pilkkoa Kirstulan jättitontin "normaalin" kokoisiksi liiketonteiksi. Alun perin tontille piti nousta Euroopan suurin autokauppakeskus Sunny Car Center. Nyt verottaja hakee autokauppahanketta konkurssiin.

27.2.2015 17:15 | Päivitetty 27.2.2015 17:22

Hämeenlinnan kaupungille ei ole koitumassa suoria rahallisia tappioita suunnitellun jättiautokauppahankkeen peruuntumisesta.

– Meille koituu iso tappio siitä, että hanketta ei synny eikä tule työpaikkoja, Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo Taloussanomille.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että verottaja hakee konkurssiin Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:tä. Yhtiö on puuhannut Hämeenlinnaan Euroopan suurinta autokauppakeskusta. Lehden mukaan Hämeenlinnan kaupungille olisi koitumassa kariutuneesta hankkeesta muutaman sadan tuhannen euron tappiot.

Isosuo kiistää tämän. Hänen mukaansa kaupungin tilille on maksettu 244 000 euroa rakennuslupamaksuja ja saatavia kaupungilla on Sunny Car Centeriltä 60–70000 euroa, jotka konkurssin tapahtuessa jäisivät saamatta. Lisäksi autokauppahankeen puuhamiehen Markku Ritaluoman kiinteistöyhtiöltä Sunny-Tradingiltä kaupungilta on vielä saamatta 130 000 euroa Sunny Car Centerin osakkeista, jotka kaupunki on myynyt Sunny-Tradingille.

Kirstulan tontin osalta jatko näyttää suhteellisen selvältä. Hämeenlinnan kaupunki on hakenut kaupanpurkumenettelyä, joka on jo saatu annettua tiedoksi Espoon käräjäoikeudessa. Seuraavaksi asia etenee Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen.

– Omistusoikeus ei ole siirtynyt eikä maksua ole tapahtunut. Kaupan purkamisessa ei pitäisi olla minkäänlaista ongelmaa, Isosuo sanoo.

Hänen mukaansa alueelta on jo kysytty tontteja. Jättiautokaupalle varattu tontti on kuitenkin niin iso, ettei sille sellaisenaan ole käyttöä.

– Olemme käynnistäneet kaavamuutoksen, jotta sinne saadaan niin sanotusti normaalin kokoisia teollisuus- ja liiketontteja.

Jos kaava saadaan suunnitellusti muutettua tämän vuoden aikana, alueelle voitaisiin alkaa rakentaa kunnallistekniikkaa ja tonteille päästäisiin Isosuon mukaan rakentamaan ensi vuoden syksyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?