HS: Sunny Car Centeriä haetaan konkurssiin – jätti veroja maksamatta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Sunny Car Centeriä haetaan konkurssiin – jätti veroja maksamatta

Verottajalla on Sunny Car Centeriltä 226 000 euron saatavat.

27.2.2015 12:30 | Päivitetty 27.2.2015 12:42

Verottaja hakee Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:tä konkurssiin, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Sunny Car Centerin tavoitteena on ollut rakentaa Euroopan suurin autokaupan keskus Hämeenlinnaan.

Konkurssihakemus jätettiin Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen eilen. Verottaja hakee yrityksen konkurssiin silloin, kun verottaja ei saa lakisääteisiä verosaatavia perinnästä huolimatta. Verottajalla on Sunny Car Centeriltä 226 000 saatavat.

Sunny Car Centerin rakennustöiden alkaminen on viivästynyt lukuisia kertoja vuodesta 2011 alkaen. Rahaa on ollut yrityksen mukaan tulossa useammalta eri mantereelta moneen otteeseen, mutta toistaiseksi lapiota ei ole saatu maahan iskettyä.

Sunny Car Center on joutunut myös ainakin yhden huijauksen kohteeksi yrittäessään hankkia rahoitusta. Esimerkiksi Sambian entisen presidentin Frederick Chiluban lesken väitettiin sijoittavan kymmeniä miljoonia Sunny Car Centeriin. Näin ei käynyt.

Lisäksi Helsingin Sanomat on uutisoinut, että yhtiö koetti saada miljoonia Afrikasta ghanalaismiehen kautta. Tämäkin on alkanut näyttää huijaukselta, ja SCC teki huhtikuussa poliisille tutkintapyynnön.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?