Kuunatsien tuottaja pyristelee kuiville - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Iron Sky -elokuvan tuottaja maksuvaikeuksissa

Julkaistu: 17.2.2015 11:18

Blind Spot Pictures makselee vielä kuunatsielokuvan kuluja. Vastuita on jäljellä "muutama sata tuhatta euroa".

Kuunatseista kertovasta Iron Sky -elokuvasta tutuksi tullut tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures elää hiljaiseloa maksuvaikeuksien keskellä. Perintäyhtiö Inkasso on jättänyt Blind Spotista protestin runsaan kymmenentuhannen euron saatavista.

– Kyllähän meillä on Blind Spotissa valitettavasti ollut muutamia maksumerkintöjä ja tämä liittyy siihen samaan. Olemme olleet kassavaikeuksissa jo pidempäänkin, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Tero Kaukomaa sanoo Taloussanomille.

Hänen mukaansa Blind Spotilla on "omin ehdoin" tehty kuntoutusohjelma käynnissä ja yhtiön kulut on toistaiseksi painettu nollaan. Velat periytyvät Iron Sky -elokuvaprojektista.

– Blind Spot on myynyt elokuvan oikeudet Iron Sky Universe -yhtiölle, joka vie tuotantoa eteenpäin ja sitä kautta myös generoi Blind Spotille rahaa, jolla Blind Spot maksaa velkojaan, Kaukomaa kertoo.

Vastuita on hänen mukaansa jäljellä muutama sata tuhatta euroa, mikä kuitenkin "puolet vähemmän kuin vielä jokin aika sitten".

– Toivon saavani tämän vuoden aikana Blind Spotin nenän pinnan ylle, Kaukomaa sanoo.

Iron Skyn jatko-osan tuotanto ja rahoitus etenevät hänen mukaansa hyvin. Elokuva on tarkoitus kuvata tulevana syksynä ja julkaista vuoden 2017 alussa.