Kiina ei tiedä, että se on luvannut auttaa Kreikkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiina ei tiedä, että se on luvannut auttaa Kreikkaa

Kiinan ulkoministeriöllä ei ole tietoa maan Kreikalle antamasta avuntarjouksesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

11.2.2015 11:15

Kreikan varaulkoministeri Nikos Chountis sanoi aiemmin, että Kiina olisi tarjonnut Kreikalle taloudellista apua huolimatta siitä, että maa ei ole apua Kiinalta pyytänyt.

Muun muassa Eurooppa-suhteista vastaava ministeri kertoi kreikkalaisradiolle, että myös Venäjä olisi tarjonnut Kreikalle taloudellista apua.

– Olemme saaneet ehdotuksia, joita sanoisin tarjouksiksi, talousavusta Venäjältä vaalien jälkeen. Myös Kiina on ehdottanut apua ja investointimahdollisuuksia, Chountis sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Emme ole pyytäneet sellaista, hän jatkoi.

Kiinan ulkoministeriö kertoo olevansa lausunnoista tietoinen, mutta ministeriön edustajalla ei ollut tietoa varsinaisista lupauksista. Ministeriön edustaja kuitenkin lausui olevansa kiinnostunut lisäämään yhteistyötä Kreikan kanssa, kunhan molempia kunnioitetaan ja kaikki voittavat.

Kiina kertoi viime kuussa seuraavansa tarkkaan Kreikan uuden hallituksen politiikkaa. Kreikan uusi vasemmistohallitus on muun muassa päättänyt peruuttaa enemmistöosuuden myynnin maan suurimmasta satamasta. Aiemmin yhdeksi mahdolliseksi ostajaksi on nimetty kiinalainen Cosco Group.

Kreikka kohtaa tänään euroalueen maat. Maalta odotetaan konkreettisia pyyntöjä maan velkataakan helpottamiseksi. Muun muassa Saksa on suhtautunut perin kylmäkiskoisesti maan velkataakan helpottamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?