[Ilmoitus] Aina apua asiakkaalle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

[Ilmoitus] Aina apua asiakkaalle

DNA:n suurasiakkaat saavat tutuilta asiantuntijoilta huippuluokan palvelua. Suurasiakaspalvelu takaa, että asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa.

10.2.2015 7:05 | Päivitetty 9.2.2015 12:53

DNA:n Suurasiakaspalvelun toimintaperiaatteena on palvella asiakkaita siten, että asiakkaan eitarvitse olla kuin kerran yhteydessä DNA:han ja asia tulee kerralla kuntoon. Asiakkaalle on annettu yksi puhelinnumero, jonka kautta nimetty yhteyshenkilö asioi kaikissa tilanteissa tutun asiakaspalvelutiimin kanssa, ilman väliportaita. ”Asiakas saa aina avun, hänellä on paikka jonne soittaa. Hän ei jonota, hän pääsee aina läpi ja siellä on ihminen, joka osaa auttaa”, kertoo ryhmäpäällikkö Arja-Riitta Pesonen.

Jokaista asiakasta palvelee riittävän kokoinen tiimi, jolla varmistetaan palvelun toimivuus aina, myös loma- tai flunssakaudella. Tiimissä kaikki tuntevat asiakkaan kokonaisratkaisun ja he voivat käsitellä kaikki palvelupyynnöt, koskivat ne sitten asiakkuutta, tuotteita, toimituksia tai laskutusta.

Suurasiakkaiden palvelussa korostuukin tuotetarjoaman laajuus ja sen hallinta. Asiat ovat moniulotteisia ja kokonaisuudet isoja. ”Suurasiakkaiden ratkaisut eivät ole mitään perusliittymiä, eikä asiakas halua selittää asiaansa monelle ihmiselle, vaan kysymyksiin pitää olla vastaamassa heti kovan tason asiantuntija.”

Ihmiseltä ihmiselle

Tiiviin yhteistyön ansiosta tiimi tulee asiakkaalle joskus hyvinkin tutuksi. Henkilökohtaisuus takaa hyvän palvelun. ”Vaikka olemme business to business -maailmassa, tämä on vahvasti myös person to person”, Pesonen sanoo.

Isossa roolissa suurasiakkaiden suuntaan ovat myös asiakassuhdepäälliköt. He vastaavat nimetyn suurasiakkaan palveluiden toimivuudesta ja laadusta kokonaisuudessaan.

”Huolehdimme, että asiakastyytyväisyys pysyy korkealla tasolla. Roolina on olla asiakasrajapinnassa DNA:n kasvot asiakkaan suuntaan”, sanoo asiakassuhdepäällikkö Teppo Kekäläinen.

Kekäläisellä on vastuu 31 konsernin ja kaikkiaan yli sadan yrityksen tyytyväisyydestä. ”Viikoittain olen yhteydessä yli kymmeneen konserniin, pienempiä asiakkaita kontaktoidaan hieman harvemmin. Jokaiseen ollaan kuitenkin yhteydessä vähintään kerran kvartaalissa.”Yhteyttä asiakkaaseen pidetään lähinnä sähköpostitse ja puhelimella. ”Niillä hoidetaan usein hektisiä asioita, jotka pitää ratkaista nopeasti. Seurantapalavereissa istutaan enemmän kasvokkain.”

Kekäläinen on saanut asiakkailta paljon kiitosta. ”Olen luonteeltani avoin ja haluan pitää asiakkaat ajan tasalla kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Ja jos jotain ongelmia nousee esille, haluan saada ratkaisut mahdollisimman nopeasti eteenpäin ja kerralla kuntoon."

Kekäläinen saa hyvää sparrausta palveluun kotoa, sillä vapaa-ajan täyttää puuhaaminen kolmivuotiaan tyttären kanssa. Se jos mikä vaatii palveluasennetta.

Vapaus tehdä päätöksiä

Laadukkaan toiminnan yksi tae on se, että DNA:n tuotetarjoama on kunnossa ja hallittavissa. ”Palvelumme ja tuotteemme ovat hyvin skaalautuvia, ja niillä saadaan katettua hyvin isonkin asiakkaan tarpeet. Se on etu, koska liian pitkälle räätälöidyt tuotteet ovat vaikeampia korjata, jos ongelmia tulee”, sanoo Kekäläinen.

”Asiakkaan odotus meille on, että hän saa oikean ratkaisun, oikealla sisällöllä, oikea-aikaisesti. Se meidän pitää pystyä takaamaan”, Arja-Riitta Pesonen jatkaa.

DNA on onnistunut tässä hyvin, sillä EPSI Ratingin mukaan DNA:lla on tutkitusti tyytyväisimmät yritysasiakkaat. Laatuun ja asiantuntijuuteen on satsattu. ”Suurasiakaspalvelun ihmisillä on valtuudet tuottaa nopeita ratkaisuja jouhevasti, liika byrokratia ei rajoita meidän toimintaamme. Asiakkaan pitää pystyä myös luottamaan, että tämä palvelutaso toimii myös tulevaisuudessa.”

Operaattoritoimiala on jatkuvassa muutoksessa, joten asiakaspalvelun on muututtava ajan ja tarpeiden mukaan. Pesonen arvioi, että ajasta ja paikasta riippumaton asiointi vain lisääntyy, ja kansainvälistyvä maailma tuo omat haasteensa.

”Mitä vaikeammaksi tietoliikennemaailma menee, sitä paremmin meidän pitää pystyä tarjoamaan palvelua. Asiakas voi silloin keskittyä omaan ydinbisnekseensä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?