Vain Appple ja Samsung tekivät voittoa loka-joulukuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Apple kaappasi 93 prosenttia älypuhelinvoitoista

Applen mahtavasti sujunut loka-joulukuun myynti toi sille liikevaihto- ja tulosennätyksen, mutta samalla se lyttäsi kilpailijoiden tuloshaaveet. Applen osuus koko älypuhelinalan liikevoitoista oli 93 prosenttia.

10.2.2015 8:02 | Päivitetty 10.2.2015 9:20

Applen lisäksi vain yksi toinen valmistaja pystyi nollatulosta parempaan, Canaccord Genuityn analyytikko Mike Walkley raportoi. Lisäksi hänen raporttinsa ennusti Applen menestyksen jatkuvan niin, että vuoden 2018 1,8 miljardista älypuhelimen käyttäjästä 650 miljoonalla eli noin joka kolmannella on iPhone.

Cannacordin mukaan Applen lisäksi vain Samsung pystyi tekemään voittoa älypuhelimilla. Kaikki muut joutuivat tyytymään nollatulokseen tai tekivät tappiota.

Walkley uskoo iPhone 6:n menekin pysyvän hyvänä, sillä vain 15 prosenttia iPhonen 404 miljoonasta omistajasta on vaihtanut uusimpaan laiteversioon. Lisäksi iPhone 6 Plussan suuri näyttö houkuttelee uusia kuluttajia Applen asiakkaiksi. Asiasta uutisoi muun muassa Cult of Mac.

New York Times muistutti, että edellisen vuoden neljännellä vuosineljänneksellä Applen osuus älypuhelimista oli 87,4 prosenttia ja Samsungin 32,2 prosenttia. Osuuksien yhteismäärä nousi yli sadan prosentin, sillä muut valmistajat tekivät yhteensä tappiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?