Venäjän keskuspankki ei aio nostaa ohjauskorkoaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Venäjän keskuspankki ei käännä heti korkokelkkaansa

Venäjän keskuspankki tuskin nostaa ohjauskorkoaan. Pankin pääjohtaja Elvira Nabiullina arvioi, että keskuspankki ei käännä politiikkansa markkinat yllättäneen koronlaskun jälkeen.

9.2.2015 10:16

Keskuspankki pysyy pääjohtaja Elvira Nabiullinan mukaan myös lupauksessaan välttää valuuttainterventioita, elleivät ruplan heilahtelut uhkaa rahapoliittista vakautta.

Nabiullina kertoi Bloomberg Televisionin haastattelussa lauantaina seuraavansa öljyn hinnan liikkeitä jatkuvasti ja tarkistavansa hinnan useita kertoja päivässä. Ruplan "valtavalle" luisulle ei hänen mielestään ole mitään syytä.

Venäjän keskuspankki laski tammikuun lopussa yllättäen ohjauskorkonsa 15 prosenttiin aiemmasta 17 prosentista. Koronnosto oli ensimmäinen vuoden 2011 joulukuun jälkeen. Viime vuoden aikana keskuspankki nosti korkoa kuusi kertaa.

Tammikuussa kuluttajahinnat olivat 15 prosentin nousussa vuotta aiempaan verrattuna. Nousu oli kiivainta seitsemään vuoteen.

– Emme näe erityisen vakavia merkkejä, että inflaatio voisi kiihtyä edelleen. Tämän vuoksi ei ole mitään syytä puhua koronnoston väistämättömyydestä, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?