Microsoft myi loppuvuonna 10,5 miljoonaa Lumiaa – onko se paljon vai vähän? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoft myi loppuvuonna 10,5 miljoonaa Lumiaa – onko se paljon vai vähän?

Lumia-myynti rikkoi ensimmäistä kertaa 10 miljoonan laitteen rajan yhden vuosineljänneksen sisällä.

Lumia 535 on ensimmäinen Microsoftin nimellä julkaistu Lumia-älypuhelin. ­

27.1.2015 16:29 | Päivitetty 27.1.2015 16:06

Microsoftin julkistaman viime vuoden viimeisen osavuosikatsauksen mukaan yhtiön tulos oli laskussa. Syinä olivat vaisu pc-myynti, joka rokotti ohjelmistokysyntää sekä vahva dollari, joka pienensi vientituloja.

Liikevaihto kasvoi Nokian puhelinten oston myötä kahdeksan prosenttia 26,5 miljardiin dollariin, mikä oli hieman markkinaodotuksia suurempi luku. Ohjelmistojen myyntitulot laskivat 10,7 miljardiin dollariin, kun markkinoiden odotukset olivat 10,9 miljardia.

Yhtiö tahkosi hyvää tulosta Xbox-pelikonsoleilla ja pilvipalveluilla.

Microsoft myi Lumioita kaikkiaan 10,5 miljoonaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Nokian viime vuoden vastaava määrä oli 8,2 miljoonaa.

Ulkomaisessa teknologiamediassa on otsikoitu näyttävästi Lumioiden ja samalla myös Surfaceiden myynnin kasvusta. Kasvu ei ole kuitenkaan ollut kappalemääräisesti hurjaa.

IDC:n tutkimusjohtaja Fransisco Jeronimo huomautti Twitterissä, että 10 miljoonan myydyn puhelimen raja vuosineljänneksessä kesti Windows Phonella 20 kvartaalia, kun vastaava luku oli iOS:llä 14 ja Androidilla 7 kvartaalia.

Lumia unit shipments over time. In 4Q14 it breaks the 10 million mark for the first time, 20 quarters after launch pic.twitter.com/Ous2naqeQz— Francisco Jeronimo (@fjeronimo) January 26, 2015

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?