[Ilmoitus] Telejättien dataa turvaamassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

[Ilmoitus] Telejättien dataa turvaamassa

Kansainväliset operaattorit analysoivat dataansa suomalaisen Comptelin ohjelmistoilla. DNA pitää kunnossa Comptelin bisneskriittiset yhteydet.

27.1.2015 10:00 | Päivitetty 27.1.2015 10:00

Suomalainen ohjelmistovalmistaja Comptel Oyj toimittaa liiketoiminnan tukiohjelmistoja teleoperaattoreille. Vuonna 1986 perustetulla yrityksellä on 87 maassa lähes 300 asiakasta, mukana muun muassa América Móvil, China Mobile, DNA, T-Mobile, Telefónica O2 ja Vodafone.Comptelin ratkaisujen avulla yritykset tehostavat toimintaansa, luovat uusia palveluja ja voivat muuntaa verkkodataa automatisoimaan päätöksentekoa. ”Jo GSM-aikana yhdistimme puhelinkeskuksia it-palveluihin ja käsittelimme big dataa, vaikkei sitä silloin vielä kutsuttukaan sillä nimellä”, hymyilee tietohallintojohtaja Markku Järvenpää. Kolmisen vuotta sitten Comptel lähti hakemaan kumppania, joka voisi vastata globaalisti sen tietoliikenneratkaisuista: toimistojen verkoista ja palomuureista sekä etätyön ratkaisuista, joilla pääsee turvallisesti talon palveluihin.

”Aiemmin meillä oli eri osa-alueilla toimivia, paikallisia kumppaneita, mutta se ei ollut kovin hallittu ratkaisu”, Järvenpää sanoo.

”Kun halutaan käyttää verkko- ja videokokouksia, niiden laatuun pitää voida luottaa. Haimme myös säästöä kansainvälisten puhelujen kustannuksiin ip-puhelujen myötä. Halusimme ostaa kaiken joustavasti palveluna, sillä emme halunneet tehdä raskaita investointeja.”

Valinta kohdistui DNA Businekseen, jolla oli kokemusta vastaavista asiakkuuksista. ”Vaihtoehtoja kumppaniksi ei lopulta montaa ollut.”

Luottamus ratkaisee

Yhteistyö aloitettiin tarpeiden kartoituksella. Sen jälkeen alkoi projekti, jossa DNA rakensi Helsingin toimistolle verkot sekä testasi ja konfiguroi laitteet maayhtiöihin toimittamista varten.

”Kaikki piti tehdä helpoksi, koska kaikissa toimistoissa ei ole tietohallinnon ammattilaisia, vaan jonkun nimetyn henkilön pitää osata kytkeä laitteet. Kaikkialla ei myöskään ole taloudellisesti järkevää kiertää tekemässä asennuksia.”Kun alkuun päästiin, luottamus syntyi äkkiä.”Tässä tarvitaan luottamusta ihmisten välillä, ja DNA:lla kannettiin vastuu hyvin. Aina tulee haasteita, yllättäviäkin, mutta DNA hoiti kaiken sovitun mukaan, ja hinnalla mikä oli sovittu”, Järvenpää sanoo.

Comptelin suurimmat toimipisteet ovat Helsingissä ja Kuala Lumpurissa Malesiassa, molemmissa työskentelee pari sataa henkeä, joista merkittävä osa bisneskriittisessä tuotekehityksessä. Yhteyksien merkitys korostuu: jos ylläpitoyhteydet asiakkaiden suuntaan eivät toimi, hintana voi olla korvausten lisäksi menetetty maine.

”Me tarjoamme omille asiakkaillemme palvelua 24/7, joten kumppanimme pitää tarjota vastaavaa”, sanoo Järvenpää.

”Meillä on DNA:lla luottohenkilö asiakassuhteen hoitoon sekä järjestelmäarkkitehti, joka ymmärtää syvällisesti kokonaisuuden. Mutta oli sitten joulu- tai juhannusaatto, meidän pitää aina saada Service Deskistä kiinni ihminen, joka osaa ratkaista mahdolliset käytännön ongelmat.”

Joustavaa työskentelyä

Comptelin ihmiset kiertävät myymässä, toimittamassa ja tukemassa ympäri maailmaa, ja tekevät muutenkin etätöitä kotona tai kahviloissa. Liikkuvan työn tietoturvalliset ratkaisut tulivat Comptelille tarpeeseen. Tietohallintojohtajalla on liikkuvaan työhön vahva tuntuma, mutta myös ymmärrys siitä, mihin maailma on menossa.

”Olen ollut 15 vuotta Comptelilla. Olen saanut nähdä työn merkeissä maailmaa, mutta nykyään voi onneksi hoitaa asioita hyvin myös turhaa matkustusta välttäen.”

Suomalainen, asiantunteva operaattori pärjää hyvin kansainvälisen yrityksen kumppanina. ”DNA on riittävän kokoinen, mutta se ei ole liian iso muuttuakseen byrokraattiseksi. Me tarvitsemme joustavuutta.” Järvenpää korostaa vielä balanssin tärkeyttä. ”Niin tietoturvan, yksilönsuojan, helppokäyttöisyyden kuin palvelujen tehokkuuden on oltava kunnossa. Meidän kumppanimme on oltava kaikissa näissä riittävän hyvä.”

DNA:n ratkaisut Comptelille

•    Security Gateway•    Secure Access•    LAN management•    WLAN Service•    TDC MPLS•    Tekninen palvelupäällikkö

 

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?