Davosin eliittikokous alkaa – Suomesta kahdeksan osallistujaa

Davosin talousfoorumin teemoina ovat tänä vuonna vakaus ja kasvu, kriisitilanteiden yhteistyö, yleinen turvallisuustilanne ja teollisuuden innovaatiot.

| Päivitetty

Kolmipäiväinen Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) alkaa tänään Sveitsin Davosissa.

Foorumin teemoina ovat tänä vuonna vakaus ja kasvu, kriisitilanteiden yhteistyö, yleinen turvallisuustilanne ja teollisuuden innovaatiot.

Suomesta Davosiin osallistuvat pääministeri Alexander Stubb, komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, Euroopan parlamentin varapuhemies Olli Rehn, kansainvälisen ammattiliiton IndustriALLin pääsihteeri Jyrki Raina, Venäjän investointirahaston RDIF:n johtoon kuuluva Jyrki Talvitie sekä ABB:n hallitukseen kuuluvan Pekka Tiitinen.

Pääministeri Stubbin ohjelmaan kuuluu paneelikeskustelu, sekä kahdenväliset tapaamiset valtioiden ja yritysten vaikuttajien kanssa.

Maailman talousfoorumi on vuosittain Sveitsin Davosissa järjestävä tilaisuus, joka tuo yhteen taloudellisen ja poliittisen eliitin ympäri maailmaa.

Tänä vuonna foorumiin odotetaan yli 2 500 osallistujaa 140 maasta. Mukana on valtioiden ja hallitusten päämiehiä 40 eri maasta.

Valtionpäämiehet ja uskontokuntien edustajat osallistuvat foorumiin ilmaiseksi. Yritykset maksavat osallistumisestaan erillisen jäsenyysmaksun ja sen lisäksi noin 17 000 euroa jokaista osallistujaa kohden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?