IMF: maailmantalouden kasvu hiipuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IMF laski maailmantalouden kasvuennustetta selvästi

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on laskenut maailmantalouden kasvuennustetta tällä ja ensi vuodelle. Ennusteen lasku oli jyrkin sitten vuoden 2012 tammikuun.

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde ­

20.1.2015 7:40

Maailmantalous kasvaa tänä vuonna 3,5 prosenttia, kun viime lokakuussa kasvuksi povattiin 3,8 prosenttia, kansainvälinen valuuttarahasto arvioi neljännesvuosikatsauksessaan.

Ensi vuodelle se povaa 3,7 prosentin kasvua. Edellinen lukema oli neljä prosenttia.

Euroalueella talouskasvu jää tänä vuonna 1,2 prosenttiin, hitusen edellisestä ennusteesta 1,3 prosentista. Kiinassa kasvua kertyy 6,8 prosenttia, 0,3 prosenttiyksikköä edellistä ennustetta vähemmän. Yhdysvalloissa kasvu sen sijaan kiihtyy yhä, kuluvana vuonna 3,6 prosenttia, eli 0,5 prosenttiyksikköä edellistä povausta enemmän.

Myös Japanissa, Latinalaisessa Amerikassa ja Saudi-Arabiassa kasvua reivattiin alaspäin.

Talouden heikko yleiskuva ja pitkittynyt inflaatiotavoitteiden alapuolelle jääminen ovat IMF:n mukaan hiipuvan kasvun syitä.

Euroopan ja Aasian poliittisten johdon on keskittävä uusia keinoja kysynnän vauhdittamiseksi, IMF patistaa. Niistä puhutaan Sveitsin Davosissa, jonne keskuspankkien johtajat ja poliitikot kokoontuvat Maailman talousfoorumiin tällä viikolla.

IMF laski niin ikään näkymiään kuluttajahintojen tavoitetasosta kehittyneissä maissa. Tänä vuonna inflaatiotavoite jää tasan yhteen prosenttiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?