Apple myi 8 % vähemmän tabletteja vuonna 2014, Samsung 13 % enemmän - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Luvut julki – Samsung syötti iPadeille katkeraa kalkkia

Applen iPad-tablettien myyntimäärä kutistui ensimmäistä kertaa viime vuonna, ABI Research ennusti.

Samsungin tablettimyynti kasvoi markkinoita nopeammin.­

2.1.2015 10:21 | Päivitetty 2.1.2015 10:20

ABI Researchin lukujen mukaan Applen iPad-myynti jää kuusi miljoonaa pienemmäksi kuin viime vuonna. Samaan aikaan Samsung kasvatti myyntiään viidellä miljoonalla.

Apple ei ole julkaissut loka-joulukuun lukuja, mutta ABI:n mukaan sen myynti jäi 12,3 miljoonaan tablettiin. Se tietää myynnin laskua kolmantena peräkkäisenä vuosineljänneksenä.  

Apple on edelleen ylivoimaiseksi suurin taulutietokoneiden toimittaja. ABI:n lukujen mukaan iPadeja toimitettiin vuoden loppuun mennessä 68 miljoonaa, kun niitä vuonna 2013 myytiin 74 miljoonaa kappaletta. Samsung toimitti 43 miljoonaa tablettia, kun se vuonna 2013 toimitti 38 miljoonaa.

Käyttöjärjestelmävertailussa Googlen Androidin osuus nousi 54 prosenttiin Applen iOS:n 41 prosenttia vastaan. Microsoftin Windows 8 pystyi vain viiden prosentin markkinaosuuteen.

Toinen markkinatutkimusyritys IDC ennustaa myös iPadin myynnin laskeneen. Sen mukaan tablettimarkkinat törmäsivät seinään viime vuonna. Myynti kasvoi vain seitsemän prosenttia, kun kasvu edellisenä vuonna oli 52 prosenttia, MarketWatch kirjoitti.

Taulutietokoneiden kysyntä nousee reippaasti taas alkaneena vuonna, ABI ennustaa. Sen mukaan laitteiden myynti saa vauhtia yrityskysynnän kasvusta. Ennusteen mukaan tabletteja myydään 194 miljoonaa kappaletta eli 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?