Venäjä syytää tukea maan aseviejille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Venäjä syytää tukea maan aseviejille

Julkaistu: 28.12.2014 17:44, Päivitetty 28.12.2014 17:43

Valtion tuen on määrä avittaa aseviejiä venäläisistä pankeista ottamiensa lainojen hoidossa. Tuen suuruus on kuusi miljardia ruplaa, eli noin 90 miljoonaa euroa.

Venäjä on luvannut tukea aseviejiään noin kuudella miljardilla ruplalla, eli noin 90 miljoonalla eurolla, jotta yritykset selviäisivät lainoistaan kotimaisille pankeille.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjän hallitus ilmoitti sunnuntaina, että tuki on myönnetty yrityksille, jotka vievät "sotilaallisiin tarkoituksiin" valmistettuja tuotteita.

Tuen on tarkoitus kattaa osa aseviejien lainojen korkomaksuista venäläisille pankeille, joista yksi on Venäjän kehityspankki VEB.

Venäjän hallituksen mukaan tuen määrä on 2,9 miljardia ruplaa ensi vuonna ja 2,94 miljardia ruplaa vuonna 2016.

Uutistoimisto Reutersin mukaan aseviejiä ei määritelty tarkemmin. Maan suurin aseviejä on valtio-omisteinen Rosoboronexport.

Venäjä on tukenut valtion omistamia yhtiöitä ja pankkeja sekä pyrkinyt vakauttamaan maan valuuttaa, jonka arvo on alentunut reippaasti. Analyytikoiden ennusteet maan talouden ja valuutan näkymistä eivät kuitenkaan ole kovin valoisat, uutistoimisto Reuters kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?