Rinne: Kreikan velkasaneeraus ei mahdollinen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rinne: "Kreikan velkoja ei anneta anteeksi"

Suomen valtiovarainministeri Antti Rinne ei pidä Kreikan velkasaneerausta mahdollisena.

8.12.2014 18:06

Tänään euroryhmän kokoukseen osallistunut Rinne (sd.) korosti vakaus- ja kasvupaketin noudattamista.

– Kaikki on avoinna Kreikan suhteen. Selkeä kotimainen mandaattimme on, että IMF:n pitää olla mukana, uutta rahaa ei käytetä eikä velkoja anneta anteeksi, Rinne sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Valtiovarainministerin mukaan viesti kriisimaille on, että vakaus- ja kasvusopimus on voimassa. Sopimus on euromaiden finanssipolitiinen sopimus, jolla pyritään rajoittamaan julkisen talouden velkaantumista.

Myös euroryhmän puheenjohtaja, Hollannin valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem korosti, että Kreikan tilanne on vielä auki. Näin ollen myös tekninen pidennys Kreikan tukiohjelmaan on edelleen avoin kysymys.

Kansainvälisten velkojien mukaan Kreikka ei ole edistynyt tarpeeksi pelastusohjelmassaan budjettikiistojen takia. Kreikan nykyinen tukiohjelma päättyy joulukuun lopussa. Kreikan pääministeri Antonis Samaras on sanonut, ettei hän suostu budjetin lisäleikkauksiin.

Euroryhmä käsitteli tänään myös muun muassa jäsenmaiden budjettiesityksiä. Euroyhmä sanoi luottavansa, että komissio tekee tarvittavan, että jäsenmaiden budjetit ovat vakaus- ja kasvusopimuksen mukaisia. Komissio tarkistaa Italian, Ranskan ja Belgian budjetit uudelleen maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?