STTA uhkaa sähköasentajia jopa viikkojen työsululla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jopa viikkojen työsulku uhkaa sähköasentajia

Sähköalan työnantajien liitto uhkaa sähköasentajia jopa viikkoja kestävällä työsululla, jos kiistaan urakkatöistä ja arkipyhäkorvauksista ei saada sopua.

4.12.2014 9:20

Sähkötekniset työnantajat STTA aikoo asettaa sähköasentajat työsulkuun 18.12. alkaen. Työsulku voi kestää tammikuun 14. päivään asti, jos STTA ja työntekijöitä edustava Sähköliitto eivät pääse sopuun.

STTA:n tiedotteen mukaan järjestöjä hiertää kysymys siitä, kuka saa tehdä urakkatöitä. Sähköliitto vaatii STTA:n mukaan, että urakkatöissä työryhmän kokoonpanoa saa muuttaa vain, jos asiasta kysytään ensin ay-väeltä. Käytännössä jos urakkaporukkaan haluaisi uuden ihmisen, pitäisi asia hyväksyttää ensin porukan työntekijäedustajalla.

Sähköliitto ei tiedotteessaan mainitse kiistaa urakkatyöryhmistä. Sen mukaan STTA yrittää heikentää työehtosopimusta ja välttyä arkipyhäkorvausten maksamiselta joulunaikana. Jos työsulku kestää yli joulun, ei kukaan luonnollisesti ole töissä eikä korvauksia tarvitse maksaa.

STTA ja Sähköliitto neuvottelivat eilen keskiviikkona valtakunnansovittelijan toimistossa. STTA ilmoitti työsulusta sen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?