Lufthansan lentäjät aloittavat kymmenennen lakon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lufthansan lentäjät aloittavat kymmenennen lakon

Lufthansan lentäjät aloittavat jälleen uuden lakon ensi yönä. Edellinen lakko alkoi maanantaina.

3.12.2014 20:47

Uusi lakko koskee kauko- ja rahtilentoja, jotka lähtevät aamukolmen ja keskipiävän välillä huomenna. Kyseessä on jo kymmenes työtaistelutoimi tälle vuodelle.

Lufthansa on perunut huomiselta 37 kaukolentoa Frankfurtista ja Münchenista. Myös rahtilentoja on peruttu. Lakon uskotaan vaikuttavan myös perjantain lentoihin.

Lufthansa ja lentäjiä edustava Vereinigung Cockpit riitelevät parhaillaan lentäjien eläke-eduista ja palkoista. Vereinigung Cockpitin mukaan osapuolten näkemykset ovat yhä kaukana toisistaan.

Yhtiön toimitusjohtaja Carsten Spohr on tänään esitellyt yhtiön suunnitelmia uuden, edullisia kaukolentoja tarjoavan yhtiön perustamisesta Saksan Kölniin. Spohrin mukaan lennot on tarkoitus aloittaa seitsemällä koneella, joihin mahtuu 310 turistiluokan istuinta. Yhtiöstä tulisi osa Lufthansan ja Turkish Airlinesin yhteisyritystä SunExpressiä, joka lentää tällä hetkellä lähinnä Välimeren lomakohteisiin.

Koneilla lennettäisiin suosittuihin lomakohteisiin, muun muassa Floridaan, eteläiseen Afrikkaan ja Intian valtameren saarille.

Spohrin mukaan lentojen kustannukset ovat 40 prosenttia pienemmät kuin perinteisillä Lufthansan lennoilla. Lufthansan tavoitteena on tarjota uuden yhtiön henkilökunnalle huonompia sopimuksia verrattuna perinteisen Lufthansan kaukolentoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?