Lufthansan lakko peruu noin puolet yhtiön lennoista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lufthansan lakko peruu noin puolet yhtiön lennoista

Saksalaisen lentoyhtiö Lufthansa joutuu perumaan arviolta puolet lennoistaan tänään alkaneen lentäjien lakon vuoksi. Lakko alkoi iltapäivällä ja jatkuu huomiseen keskiyöhön asti.

Kuvituskuvaa Frankfurtin lentokentältä. ­

1.12.2014 18:11 | Päivitetty 1.12.2014 18:11

Lufthansan lentäjien ammattiyhdistyksen Vereinigung Cockpitin lakko vaikuttaa tänään vain lyhyen ja keskipitkän matkan lentoihin. Huomenna lakko laajenee myös kaukolentoihin. Kaikkiaan lakko vaikuttaa Lufthansan arvion mukaan 150 000 matkustajaan.

Yhtiö arvioi, että se joutuu perumaan noin 1 350 eli lähes puolet lennoistaan tämän päivän ja huomisen aikana. Lakolla ei ole vaikutuksia Lufthansan tyätryhtiöiden kuten esimerkiksi Germanwingsin lentoihin.

Säästökuurilla oleva Lufthansa on menettänyt asemiaan halpalentoyhtiöiden ja Arabian niemimaalla toimivien "hiekkalentoyhtiöiden" kasvun myötä. Myös Euroopan kitulias talouskasvu on iskenyt Lufthansan liiketoimintaan.

– Tämä on tärkeä asia koko yrityksille, ja sen takia meidän pitää neuvotella lentäjien kanssa siitä, kuinka he voivat osallistua, jotta pysyisimme kilpailukykyisinä koko markkinalla, Lufthansan tiedottaja Michael Lamberty sanoo uutistoimisto Bloombergille.

Lentäjät ja Lufthansa riitelevät muun muassa palkasta ja eläkkeelle siirtymiseen liittyvistä eduista. Lentäjät ovat lakkoilleet asian vuoksi useita kertoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?