Vuorokauden mittainen yleislakko pysäytti Kreikan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yleislakko pysäytti Kreikan

Kreikan ammattiliitot ovat järjestäneet vuorokauden mittaisen yleislakon. Sen vuoksi lentoja on peruttu, paikallisliikenne toimii erittäin huonosti ja virastot ovat kiinni.

27.11.2014 13:52

Yleislakon yhteydessä järjestetään mielenosoituksia, joihin osallistuu Wall Street Journalin mukaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Lakolla ja mielenosoituksilla vastustetaan vyönkiristyspolitiikkaa.

Edellinen yleislakko oli huhtikuussa. Kreikkalaiset ovat jo pitkään vastustaneet lakoin ja mielenosoituksin talousmuutoksia, joita Kreikan hallitus on toteuttanut niin sanotun troikan ohjauksessa. Troikkaan kuuluu Euroopan unioni, Euroopan keskuspankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

– GSEE vastustaa hallituksen ja troikan dogmaattista pakkomiellettä kiristyspolitiikkaan ja veronkorotuksiin, yksityisen sektorin suurin palkansaajajärjestö sanoi tiedotteessaan aiemmin tällä viikolla.

GSEE syytti hallitusta työmarkkinoiden ajamisesta takaisin keskiajalle ja sanoi nykypolitiikan aiheuttavat humanitaarisen kriisin.

Yleislakko on pysäyttänyt koko Kreikan lentoliikenteen myös ulkomaille. Junat ja lautat lopettivat myös liikenteen ja virastot sulkivat ovensa. Sairaalat toimivat vain hätämiehityksellä.

Kreikan hallitus, jota johtaa pääministeri Antonis Samaras, on yrittänyt pyristellä irti talouden uudistusohjelmasta. Jos se ei onnistu, on vaarana, että hallitus kaatuu ensi vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?