Symbolinen keikahdus: Uberista tulossa yhtä arvokas kuin suurimmasta autonvuokraajasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Symbolinen keikahdus: Uberista tulossa yhtä arvokas kuin suurimmasta autonvuokraajasta

Uberin julkisuusongelmat eivät pelota sijoittajia, jotka arvioivat yrityksen arvoksi jopa 40 miljardia dollaria. Tämä nostaa yhtiön samalle viivalle maailman suurimman autonvuokrausyhtiö Hertzin kanssa.

27.11.2014 10:15 | Päivitetty 27.11.2014 9:46

Kyytipalvelu Uber on saattamassa päätökseen rahoituskierrosta, jossa sen arvoksi on muodostumassa peräti 35–40 miljardia dollaria, kirjoittaa uutistoimisto Bloomberg. Bloomberg perustaa uutisensa sisäpiirilähteisiin.

Summa on merkittävä jo siksi, että kesällä yhtiön arvoksi arvioitiin vielä 18,2 miljardia dollaria. Jo silloin arvostus oli suurin, mitä yksikään teknologia-alan startup oli saavuttanut suoralla rahoituskierroksella.

Uberin arvostus tekisi siitä 1,5 kertaa arvokkaamman kuin mikroblogipalvelu Twitter ja yhtä arvokkaan kuin Kraft Foodsin ja autovuokraamo Hertzin kaltaiset suuryhtiöt.

Uber aikoo kerätä miljardi dollaria tällä rahoituskierroksella Bloombergin mukaan. Aikaisemmin Uber on kerännyt suorien rahoituskierrosten avulla 1,5 miljardia dollaria. Bloombergin lähteiden mukaan Uber kerää rahaa, jotta se voisi laajentua entisestään kansainvälisillä markkinoilla. Viime viikolla yhtiö aloitti toimintansa myös Helsingissä.

Uber on viimeiset kuukaudet saanut runsaasti huonoa julkisuutta. Yhtiön toimitusjohtaja Emil Michael uhkasi kriittisesti kirjoittavia toimittajia likaamiskampanjalla, ja yhtiön on sanottu polkevan kuskiensa palkkiot niin alas, että he pystyvät hädin tuskin elämään tuloillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?