Persianlahden maat sopuun öljyntuotannosta, Venäjä ei leikkaa

Persianlahden öljyntuottajamaat ovat päässeet sopuun linjastaan öljyntuottajamaiden Opec-järjestön kokouksessa. Venäjä aikoo pitää tuotantonsa ennallaan huolimatta öljyn hinnan jyrkästä alamäestä.

26.11.2014 20:35

Persianlahden öljytuottajamaat ovat päässeet sopuun öljyntuotantopolitiikasta, kertoo Saudi-Arabian öljyministeri Ali al-Naimi.

– Persianlahden arabimaiden yhteistyöneuvosto pääsi sopuun, hän kertoi toimittajille.

Al-Naimi kertoo, että hän on erittäin luottavainen, että Opecin päätökset huomisessa kokouksessa Wienissä ovat yksimielisiä. On mahdollista, että Opec muuttaa huomisessa kokouksessaan Wienissä öljyn tuotantotavoitetta.

Aiemmin tänään Venäjän energiaministeri Alexander Novak kertoi, että Venäjän öljy-yhtiöt pitävät tuotantonsa ennallaan ensi vuonna.

Venäjä ei ole Opecin jäsen. Maa tapasi eilen Saudi-Arabian, Venezuelan ja Meksikon edustajia Wienissä ennen Opecin kokousta. Novak kertoo olevansa skeptinen, että Opec leikkaisi tuotantotavoitettaan.

Raakaöljyn hinta on laskenut 30 prosenttia kesäkuun jälkeen. Öljyn hintaa laskevat niin liuskeöljyn tuotannon kasvu kuin kitulias talouskasvukin. Raakaöljyn barrelihinta on laskenut alle 80 dollariin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?