Rumat luvut julki: Näin pahasti huippu-Galaxy sukelsi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rumat luvut julki: Näin pahasti huippu-Galaxy sukelsi

Kuvituskuva
Julkaistu: 24.11.2014 15:32, Päivitetty 24.11.2014 15:32

Wall Street Journalilla on tarjota karuja lukemia Samsungin huippupuhelimen myynnistä.

Eteläkorealaisen Samsung Electronicsin pitkä putki älypuhelinten huipulla on viime aikoina vaihtunut tuloksen mittavaan romahdukseen ja älypuhelinosuuksien kutistumiseen eri puolilla maailmaa.

Yksi merkittävä syy tai sitten oire tästä on Samsungin lippulaivamalli Galaxy S5:n epäonnistuminen markkinoilla. Wall Street Journal (WSJ) sai kuulla asiasta tietäviltä lähteiltä, että viime keväänä myyntiin tullut S5 myi ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 40 prosenttia Samsungin odotuksia heikommin.

Maksumuurin takana olevan artikkelin mukaan Galaxy S5:tä tuotettiin 20 prosenttia enemmän kuin edeltävää S4:ää, koska operaattorikumppanit – joilla ei ollut mitään vastuuta myymättä jäävistä laitteista – ennustivat kasvavaa menekkiä.

S5 myi kuitenkin vain 12 miljoonaa kappaletta verrattuna S4:n 16 miljoonaan kappaleeseen. Puhelimet kasautuivat varastoihin, ja Samsung joutui polttamaan rahaa ylimääräiseen mainontaan.

Kaiken tämän keskellä Samsungissa pohditaan muutoksia jopa yhtiön ylimpään johtoon, WSJ sai tietää. On mahdollista, että toinen pääjohtaja ja mobiilihaarasta vastaava J.K. Shin menettää asemansa yhtiössä.

Galaxy S5 ei vakuuttanut täysin Digitodayn testissä viime huhtikuussa. Etenkin edeltävän S4:n omistajia varoitettiin tuhlaamasta rahojaan laitteeseen, jonka ainoita todellisia uudistuksia olivat lähinnä vedenkestävyys ja sormenjälkilukija.

Tuoreimmat osastosta