EUobserver: Juncker esittelee 300 miljardin investointipaketin keskiviikkona - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EUobserver: Juncker esittelee 300 miljardin investointipaketin keskiviikkona

EUobserver-verkkolehden mukaan Euroopan komission investointiohjelma esitellään Euroopan parlamentille keskiviikkona. Investointien tarkoituksena on piristää EU-maiden sakkaavaa taloutta.

23.11.2014 9:44 | Päivitetty 23.11.2014 12:22

Euroopan komission puheenjohtajaksi heinäkuussa valittu Jean-Claude Juncker esitti ennen valintaansa suunnitelman 300 miljardin euron talouskasvua tukevan investointisuunnitelman

Komissio on luvannut esitellä suunnitelman investointipaketista ennen joulua. EUobserver-verkkolehden mukaan suunnitelmasta päätetään tiistaina, ja se esitellään Euroopan parlamentille virallisesti keskiviikkona.

Lehden mukaan aikataulu mahdollistaa euroskeptikkojen Jean-Claude Junckerin pääministerikauden aikana Luxemburgissa tehtyjen verojärjestelyjen johdosta jättämän epäluottamuslauseen käsittelyn maanantaina.

Uutta vai vanhaa rahaa?

 Lehden mukaan keskeinen kysymys on, kuinka paljon investointipaketissa on uutta rahaa. Pakettiin on tarkoitus on käyttää myös olemassaoleviin tukirahastoihin sijoitettuja varoja ja Euroopan investointipankin (EIB) pääomia. Investointiohjelmaan on suunniteltu otettavan mukaan myös yksityistä pääomaa, mutta sen osuus on edelleen epäselvä.

Kolmivuotiseksi suunnitellun investointiohjelman on tarkoitus piristää EU-maiden taloutta muun muassa paikkaamalla kysyntävajetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?