Kreikan ja troikan neuvottelut viimeisestä tukierästä umpikujassa

Neuvottelut Kreikan tukipaketin viimeisen lainaerän maksusta ovat ajautuneet umpikujaan. Asiasta kertoo kaksi uutistoimisto Bloombergin nimettömänä pysyttelevää lähdettä.

Antonis Samarasin hallitus vastustaa troikan painetta lisäsäästöistä.

18.11.2014 18:29

Kreikka ei ole päässyt kansanvälisten velkojiensa kanssa yhteisymmärrykseen säästöistä ja talousuudistuksista, jotka euroalueen kriisimaan pitäisi toteuttaa saadakseen viimeisen erän tukipaketista.

Pääministeri Antonis Samarasin hallitus vastustaa troikan - Euroopan komission, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston - painetta ensi vuoden lisäsäästöistä. Troikka vaatii noin 2,5 miljardin euron uusia säästöjä, neuvotteluista perillä olevat henkilöt sanoivat.

Neuvottelujen jumiutuminen uhkaa jättää Kreikan ilman taloudellista tukea tammikuun alussa, kun tukipaketti päättyy. Troikan edustajat ovat kimpaantuneita, koska Kreikan hallitus ei ole tuonut esiin uusia konkreettisia toimia budjettivajeen kattamiseksi sen jälkeen, kun euroalueen valtiovarainministerit varoittivat Kreikkaa aiemmin tässä kuussa talousuudistusten hitaasta toteuttamisesta.

Vastakkainasettelun vuoksi yhteisymmärrystä lainaerän vapauttavista toimista ei lähteiden mukaan välttämättä saavuteta neuvottelujen takarajaan 8. joulukuuta mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?