Suomalais-virolainen lehtiuutuus keskittyy startupeihin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalais-virolainen lehtiuutuus keskittyy startupeihin

Kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma Slushissa julkistetaan suomalais-virolaista alkuperää oleva aikakauslehti, joka keskittyy Euroopan startup-kenttään. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden toinen perustaja on MB:n ex-päätoimittaja Jari Peltola.

16.11.2014 21:03 | Päivitetty 16.11.2014 20:31

Ensi tiistaina ja keskiviikkona Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Slushissa lanseerataan suomalaisen Jari Peltolan ja virolaisen Tarmo Virkin luotsaama CoFounder-aikakauslehti. Englanninkielisen lehden tarkoitus on palvella startup-ekosysteemiä. 

– Eurooppa on täynnä startup-yhteisöjä, mutta yhteisöt ovat silti yllättävän paikallisia. Ja niistä kertova media on useimmin paikallista. Me haluamme palvella yhteisöjä kertomalla, mitä uutta ja hyvin toimivaa missäkin päin on keksitty, kaikkien ymmärtämällä kielellä, Peltola kertoo Taloussanomille.

Peltolan ja Virkin kesäkuussa ideoima lehti keskittyy keskisen Euroopan pohjoispuoleen. 

– Berliini, Lontoo, Pohjoismaat, Baltian maat ja myös Venäjä ovat meille kotimarkkinaa. Kun ilmansuunnista puhutaan, niin olemme enemmän läntinen kuin itäinen lehti, Peltola listaa.

Sisällöllisesti lehti kilpailee blogien kanssa startup-yrittäjien ajasta. Peltolan mukaan CoFounder on tulossa Applen laitteille, mutta tekijät tahtovat nimenomaan tehdä perinteistä aikakauslehteä.

– Jos mediassa nykyään haluaa tehdä asioita eri tavalla, tehdään aikakauslehteä. CoFounder on tavallista suomalaista aikakauslehteä hieman paksumpi eli profiloimme lehteä Monoclen kaltaiseksi kirjamaiseksi julkaisuksi.

Suomalaisuus näkyy

Lehden ensimmäisessä numerossa esitellään muiden muassa peliyhtiö Boomlagoonin tarina ja yrittäjä Christian Lindholmin henkilökuva. CoFounderin myyntipuolesta vastaava Peltola lupaa Suomi-aineistoa tulevan jatkossakin, jos vain uusia ja valovoimaisia yrityksiä luodaan edelleen.   

Perustajien lisäksi ensimmäisessä numerossa on noin 15 muuta kirjoittajaa eri puolilta Eurooppaa, muiden muassa Opera Softwaren toimitusjohtaja Jon von Tetzchner ja kiinteistösijoitusyhtiö Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang. Palkattuja vakitoimittajia CoFounderilla ei Peltolan mukaan ole.

Virossa julkaistavaa lehteä kustantaa Nordic Founder Media. Lehden taustalla on sisällöstä vastaavan Virkin ja myynnistä vastaavan Peltolan lisäksi suomalaistaustainen startup-verkkosivusto ArcticStartup.

Lehteä rahoittavat Technopolis ja Evli Pankki.  Uusien yhteistyökumppaneiden ja partnereiden lisäksi CoFounder tulee hakemaan myös joukkorahoitusta Kickstarterin kautta. 

Lehti jakoonSlushissa

Peltolan mukaan ensimmäistä numeroa jaetaan vapaasti yhteistyökumppaneiden kautta. Suomessa lehteä on Slushin lisäksi tarjolla eurooppalaisen yrityssijoitusorganisaatio EBANin konferenssissa maanantaina sekä Technopoliksen ja Sitran kautta.

– Uskomme että Euroopan lisäksi kiinnostusta voi löytyä Aasiasta tai Amerikoista. Siellä on varmaan sijoittajia, jotka haluavat päivittää tietojaan, missä Euroopassa mennään, Peltola sanoo. 

Perustajien tavoitteena on saada ensi vuonna yhteensä 100 000 lehteä kaupaksi.

– Tärkeintä meille on nyt, että keräämme lukijoiden ja yhteistyökumppaneiden palautetta ensimmäisestä numerosta. Kehitämme lehteä ja sen konseptia sen pohjalta. Toimimme nyt kuin lean-menetelmällä kehitettävä startup konsanaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?