Finnair aloittaa ensi viikolla kahdet yt-neuvottelut - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnair aloittaa ensi viikolla kahdet yt-neuvottelut

Lentoyhtiö Finnairissa aloitetaan ensi viikolla kahdet yt-neuvottelut.

14.11.2014 15:22 | Päivitetty 14.11.2014 15:21

Lentoyhtiö Finnair aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut Cargon ja Finnairin yhteisessä taloushallinnossa sekä suomalaisen matkustamohenkilökuntansa kanssa.

Taloushallinnossa yt-menettelyn piirissä on yhdeksäntoista henkilöä, ja muutokset voivat yhtiön mukaan johtaa enintään kuuden henkilötyövuoden vähentämiseen, Finnairin viestinnästä kerrotaan Taloussanomille.

Jo aiemmin Finnair on kertonut ulkoistavansa Singaporen ja Hongkongin reittiensä matkustamopalvelun, minkä henkilöstövaikutus Suomessa on yhteensä sata henkilötyövuotta. Tämä ratkaisu on tehty ennen kuin Finnair ja Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys (SLSY) saivat solmittua säästösopimuksensa.Ulkoistukset jäävät voimaan ja niiden vaikutus on otettu huomioon säästösopimuksessa.

Näiden ulkoistusten ja tiedossa olevan liikenneohjelman vuoksi koko matkustamohenkilökunnalle ei Finnairin mukaan riitä kaikkina kuukausina työtä, minkä vuoksi yhtiö neuvottelee suomalaisen matkustamohenkilökuntansa kanssa enintään 90 päivän lomautuksista. Lomautukset ajoittuisivat ensi vuoden tammikuun ja vuoden 2016 huhtikuun väliselle ajalle ja niiden kestoksi arvioidaan kaksi viikkoa.

Neuvottelujen piirissä ovat kaikki 1 500 suomalaista matkustamohenkilöstön jäsentä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?