Pikettyn teos valittiin FT:n vuoden parhaaksi talouskirjaksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pikettyn teos valittiin vuoden talouskirjaksi

Ranskalaisen taloustieteilijän Thomas Pikettyn kirja Capital in the 21st Century on valittu Financial Timesin ja McKinseyn vuoden 2014 parhaaksi talouskirjaksi.

Thomas Piketty.

12.11.2014 14:29 | Päivitetty 12.11.2014 14:29

Thomas Piketty saa bestselleriksi nousseesta kirjastaan 30 000 punnan eli noin 38 000 euron palkinnon, kertoo Financial Times. Kirja on herättänyt paljon keskustelua taloudellista eriarvoisuudesta ja keinoista sen hillintään.

Financial Times on aiemmin kyseenalaistanut kirjassa esiteltyä Pikettyn tutkimusta. Brittilehden päätoimittajan ja palkintoraadin puheenjohtajan Lionel Barberin mukaan parhaan kirjan valinnasta käytiinkin kiihkeä keskustelu.

Barberin mukaan kaikki raadin jäsenet eivät olleet samaa mieltä Pikettyn talousreseptien kanssa, mutta 700-sivuisen teoksen syvälle menevä tutkimus, kunnianhimoisuus ja vaikuttavuus saivat ylistystä tuomareilta.

Parhaan kirjan palkinnosta Pikettyn kanssa kilpaili viisi muuta kirjaa eli Nick Daviesin Hack Attack, Erik Brynjolfssonin ja Andrew McAfeen The Second Machine Age, Ed Catmullin Creativity, Inc, Atif Mianin ja Amir Sufin House of Debt sekä Julia Angwinin Dragnet Nation.

Pikettyn Capital in the 21st Century -kirjaa ei ole vielä julkaistu suomeksi. Sen sijaan ruotsalainen taloustieteilijä Jesper Roine julkisti eilen Suomessa kirjan Thomas Pikettyn pääoma 2000-luvulla. Kooste ja pohjoismainen näkökulma. Kirjassa on tiivistetty ja analysoitu Piketty tutkimusta ja ajattelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?