Ostoryntäys tulossa: Yhtiö palkkasi 30 000 kausityöläistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ostoryntäys tulossa: Yhtiö palkkasi 30 000 kiireapulaista

Julkaistu: 10.11.2014 19:36, Päivitetty 10.11.2014 19:37

Kiinassa valmistaudutaan yhteen vuoden suurimmista ostospäivistä. Kuljetusyhtiö on palkannut kymmeniä tuhansia auttamaan toimituksissa ja verkkokauppa odottaa miljardin dollarin myyntiä reilusti alle tunnissa.

Kiinassa on huomenna niin sanottu "sinkkupäivä". Se on yksi maan suurimmista ostopäivistä, jonka nimi tulee päivästä: 11.11. 

Erityisesti maan verkkokauppajätti Alibaba on ollut brändäämässä päivää, joka on alunperin yliopisto-opiskelijoiden keksintö.

Kasvu onkin ollut lähes käsittämätöntä. Vielä 2009 myynnin arvo oli 7 miljoonaa dollaria, kun se viime vuonna oli 5,7 miljardia dollaria, CNBC kirjoittaa. Viime vuonna miljardin myynti täyttyi 17 minuutissa.

Päivä tuo hetkeksi töitä monille. Logistiikkayhtiö YTO Express kertoi Wall Street Journalille palkanneensa päivää varten 30 000 kiireapulaista ja vuokranneensa 600 kuorma-autoa ja muuta kuljetusautoa. 

Sinkkupäivänä tavallisesti myös ulkomaiset verkkokauppaketjut tarjoavat alennuksia Kiinassa. Gartnerin analyytikko Sandy Shen totesi CNBC:lle, että jopa kivijalkaliikkeet ovat mukana päivässä, koska eivät halua jäädä nuolemaan näppejään kansan kuluttaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?