Jolla aloittaa puhelinten myynnin Venäjällä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jolla lähti Venäjälle: "Ei länsivastaisuutta, vaan positiivista odotusta"

Kun uutisia katselee, sitä miettii väkisinkin, valitsiko Jolla hyvän hetken valloittaa itänaapuri.

10.11.2014 14:17 | Päivitetty 10.11.2014 14:16

Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla kertoi aloittaneensa puhelimensa myynnin Venäjällä. Aiemmin tänä vuonna Jollan puhelimet tulivat saataville muun muassa Intiassa ja Hongkongissa.

Venäläiset voivat tilata Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmää ajavaa puhelinta Jollan omasta verkkokaupasta paikallisen jakelijan VVP Groupin kanssa tehdyn sopimuksen myötä. Jolla mainitsee kumppanikseen myös paikallisen hakukonejätin Yandexin.

Puhelinten toimitukset alkavat marraskuun loppupuolella. Venäjällä Jollaa ei ainakaan vielä saa jonkin operaattorin tai paikallisen myyjän hyllyiltä. Mutta neuvotteluja on käynnissä, Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila kertoo.

Lassilan mukaan Ukrainan vuoksi puolin ja toisin viuhuneet talouspakotteet eivät ainakaan toistaiseksi ole mitenkään häirinneet laajentumista Venäjälle. Jolla ei ole havainnut länsivastaisuutta omassa toiminnassaan.

– Emme ole kyllä vielä sellaiseen törmänneet. Enemmän on ollut positiivista odotusta. Sosiaalisesta mediasta on tullut jatkuvasti paljon kyselyitä, että koska Jolla tulee saataville Venäjällä, Lassila sanoo.

Lassila ei halunnut vielä tässä vaiheessa arvioida, millaista osuutta Venäjän odotetaan näyttelevän Jollan kokonaismyynnissä.

Jolla on tällä hetkellä palkkaamassa ohjelmistotestaajia. Elokuussa uutisoitiin, että yhtiö olisi kiinnostunut palkkaamaan myös Microsoftin irtisanomia Nokian entisiä työntekijöitä. Mutta yhtäkään heistä ei ole ilmestynyt Jollan palkkalistoille.

Lassilan mukaan alkuperäisessä uutisessa oli kyse lähinnä rikkinäisestä puhelimesta. Kun häneltä kysyttiin, olisiko Jolla kiinnostunut ex-nokialaisista, niin eihän sellaiseen kysymykseen oikein voi kieltävästikään vastata. Jollassa työskentelee Nokia-taustaisia ihmisiä, mutta pienen yrityksen mahdollisuudet palkata uutta väkeä ovat rajalliset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?