Mikael Pentikäinen Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajaksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS:n ex-päätoimittaja Maaseudun Tulevaisuuteen

Julkaistu: 7.11.2014 11:15, Päivitetty 7.11.2014 11:13

Maaseudun Tulevaisuuden seuraavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Helsingin Sanomien entinen vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen, 49.

Pentikäinen aloittaa Maaseudun Tulevaisuudessa tammikuussa 2015, ja vastaavana päätoimittajana helmikuun alusta.

Nykyinen päätoimittaja Lauri Kontro, 61, siirtyy helmikuun alussa toisiin tehtäviin MTK-konsernissa.

– Pentikäisen valinnan myötä Maaseudun Tulevaisuus jatkaa vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana ja suomalaisen maaseudun äänenä. Luvassa on monia uudistuksia, joilla lehti kykenee entistä paremmin palvelemaan kasvavaa ja uudistuvaa lukijakuntaa, Viestilehdet Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila sanoo tiedotteessa.

– Pidämme painetusta lehdestä hyvää huolta ja panostamme tuntuvasti digitaalisen toiminnan kehittämiseen. Siellä on paljon potentiaalia, Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen on toiminut myös päätoimittajana Etelä-Saimaassa, päätoimittajana ja toimitusjohtajana Suomen Tietotoimistossa ja toimitusjohtajana Sanoma Newsissä.

Viime aikoina hän on toiminut yrittäjänä sekä johtamisen ja viestinnän konsulttina. Pentikäinen on koulutukseltaan metsänhoitaja.

Maaseudun Tulevaisuudella on lähes 350 000 lukijaa. Lehteä kustantaa Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry:n omistama Viestilehdet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?