Vinkki työttömille nuorille: tehkää töitä ilmaiseksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vinkki työttömille nuorille: tehkää töitä ilmaiseksi

Kanadan keskuspankin johtaja Stephen Poloz kannustaa yhä vanhempiensa helmoissa asuvia nuoria tekemään vaikka ilmaista työtä, jotta ansioluettelo paisuisi.

4.11.2014 19:57 | Päivitetty 4.11.2014 20:08

Kanadan keskuspankki arvioi, että maassa on noin 200 000 työtöntä ja vajaatyöllistettyä nuorta. Poloz pelkää, että työttömyys haittaa heitä pysyvästi ja estää heitä muuttamasta omilleen. Polozin mukaan häntä on pyydetty neuvomaan näitä nuoria.

– Palkaton kokemus ansioluettelossa on todella sen arvoista, koska sen avulla voi estää pysyvän haitan syntymisen, Poloz sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Poloz viittasi eilisessä puheessaan torontolaisessa seminaarissa useaan otteeseen työttömiin ja vajaatyöllistettyihin nuoriin.

– Lyön vetoa, että tässä huoneessa kaikki tietävät ainakin yhden perheen, jonka kellarissa asuu aikuinen lapsi, Poloz sanoi.

– Olen melko varma, että nämä nuoret eivät ole jääneet aikaiselle eläkkeelle, hän jatkoi.

Bank of American Kanadaa seuraava ekonomisti Emanuella Enenajor sanoo, että Poloz keskittyy nuoriin, koska krooninen nuorisotyöttömyys on suuri epäonnistuminen muutoin viisaasti hoidetussa rahapolitiikassa.

– Toisin kuin kokeneet, lamassa työnsä menettäneet työntekijät, työtä vailla jääneillä nuorilla on paljon suurempi haaste, hän sanoo sähköpostilausunnossaan.

– Heidän on joka vuosi kilpailtava aloittelijoiden paikoista uusien kirkassilmäisten ja innokkaiden vastavalmistuneiden kanssa, vaikka heillä on vain vähän tai ei lainkaan työkokemusta ja merkittäviä aukkoja ansioluettelossa, hän jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?