Helsingin Penttilä Verkkokauppa.comin ehdotuksesta: En kehtaisi mennä asukastilaisuuteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Verkkokauppa.comille tyrmäys: "En kehtaisi mennä asukastilaisuuteen"

Helsingin kaavoituksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ei halua romuttaa vuosien suunnitelmia Jätkäsaaren bunkkerin uimahalli- ja liikuntatilakäytöstä vain siksi, että Verkkokauppa.com haluaisi sen varastokseen.

3.11.2014 11:46 | Päivitetty 3.11.2014 11:59

Helsingin kaavoituksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ei halua romuttaa vuosien suunnitelmia Jätkäsaaren Bunkkerin uimahallikäytöstä viime hetkellä vain siksi, että Verkkokauppa.com haluaisi sen varastokseen.

– Mielestäni kaupungin pitää pitää lupauksensa myös asukkaille, sanoo Hannu Penttilä Taloussanomille.

Penttilä sanoo, ettei "kehtaisi ainakaan asukastilaisuudessa käydä", mikäli yhtiö saisi ehdotuksensa läpi ja uimahallia ei rakennettaisikaan.

Bunkkeria tulevine liikuntatiloineen ja uimahalleineen mainostettiin taannoin Jätkäsaareen muuttaville asukkaille. Lupaus oli esillä myös silloin, kun kaupunki luopui Ruoholahdesta sijainneesta uimahallistaan muutama vuosi sitten.

"Varastokäyttö ei tavoiteltava"

Jätkäsaaressa toimivan Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kertoi pari päivää sitten Helsingin Sanomissa, että yhtiö haluaisi Bunkkerista nykyistä suuremman osan käyttöönsä – ilman uimahallia. Seppälä lupaili jopa 200 työpaikkaa, jos näin kävisi.

Penttilä ei suosita hätiköityjä muutoksia kaupungin suunnitelmiin.

– Tässä on vuosien valmistelu takana. Suunnittelu on osayleiskaavasta lähtien perustunut sille, että Bunkkeri on varattu läheisen koulun liikuntatiloille ja uimahallille. Kiinteistölautakunta on ehdottanut kilpailua Bunkkerin uudistuksesta. Olisi järkevää katsoa tämä esitys ensiksi, ennen kuin mietitään jotain muuta, Penttilä sanoo.

Penttilä muistuttaa, että Verkkokauppa.com voi myös osallistua kilpailuun. Kilpailun ehdoissa kuitenkin on, että myös uimahalli on toteutettava rakennukseen.

– Varastokäyttö ei olisi ihan tavoiteltava (käyttö) Bunkkerille,  Penttilä sanoo.

Rakentakaa muualle on tyypillinen ehdotus

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja ehdotti lehdessä, että uimahalli rakennettaisiin muualle Jätkäsaareen.

– Helsingissä on hyvin tyypillistä ehdottaa, että rakentakaa johonkin muualle. Jätkäsaari on aika tiukkaan kaavoitettu tällä hetkellä, Penttilä luonnehtii.

Eikö Penttilää sitten pelota, että varasto ja lupaillut työpaikat valuvat pois Helsingistä?

– Meidän täytyy pitää linjamme asukkaisiin ja muihinkin toimijoihin. Toivottavasti varastotiloja pystytään järjestämään läheltä, hän sanoo.

Helsingin kaupunginhallitus päättää tänään illalla, oikeuttaako se kiinteistölautakunnan järjestämään toteutuskilpailun Helsingin sataman entisestä kappaletavaravarastosta eli Bunkkerista.

Kilpailun tavoitteena on löytää Bunkkerille uusi omistaja, joka kehittäisi "monipuolisen tilakokonaisuuden" ja toteuttaisi kaupungin tarvitsemat uimahallin ja liikuntatilat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?