Shell löysi seuraajan Jorma Ollilalle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Shell löysi seuraajan Jorma Ollilalle

Jorma Ollilan seuraajaksi Shellin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Charles Holliday, joka on aiemmin ollut muun muassa Bank of American ja DuPontin hallituksen puheenjohtaja.

Charles Holliday

30.10.2014 14:09 | Päivitetty 30.10.2014 14:09

Öljy-yhtiö Royal Dutch Shell on löytänyt seuraajan Jorma Ollilalle yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Tehtävään on nimitetty finanssikonserni Bank of American ja kemianjätti DuPontin hallitusten entinen puheenjohtaja Charles Holliday, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Holliday ottaa tehtävän vastaan Shellin yhtiökokouksen jälkeen keväällä, kun vuodesta 2006 saakka puheenjohtajana toiminut Jorma Ollila jättää hallituksen.

Holliday luopui Bank of American hallituksen puheenjohtajuudesta syyskuussa, mutta jäi hallituksen jäseneksi. Hän toimi DuPontin toimitusjohtajana vuosina 1998–2009 ja hallituksen puheenjohtajana vuosina 1999–2009.

Shellin tänään julkistama osavuosikatsaus kertoo yhtiön tuloksen nousseen kolmannella vuosineljänneksellä 5,3 miljardiin dollariin viime vuoden vastaavan ajan 4,3 miljardista dollarista.

Shellin toimitusjohtaja Ben van Beurden sanoi tulosjulkistuksessa, että öljyn hinnan viimeaikainen lasku kuuluu alan normaaliin heiluntaan, mikä puolestaan korostaa tiukan kulukurin sekä kasvun ja tuloksen tasapainottamisen merkitystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?