LG lopettaa plasmatelevisioiden valmistuksen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

LG luopuu plasma-tv:istä: "Se ei vain enää ole bisnes"

LG:n päätöksen jälkeen plasmatelevisioiden valmistajat alkavat olla todella harvassa.

Panasonicin 150 tuuman plasmatelevisio.­

29.10.2014 13:57 | Päivitetty 29.10.2014 13:57

Eteläkorealainen elektroniikkayritys LG Electronics lopettaa plasmatelevisioiden liiketoimintansa marraskuun loppuun mennessä, muun muassa uutistoimisto Reuters raportoi.

LG sanoi viranomaispapereissaan päätöksensä johtuvan plasma-tv:iden kysynnän heikkenemisestä. Bisnes edustaa 2,4 prosenttia LG:n koko viime vuoden liikevaihdosta.

Uutinen ei yllättänyt, sillä lcd-tekniikka on käytännössä jyrännyt plasman markkinoilla. Vaikka monet pitävätkin plasmanäyttöjen kuvanlaatua parempana, tekniikan huonona puolena on pidetty esimerkiksi sähkönkulutusta. On myös väitetty, että plasmanäytöt eivät teknisesti kykene samaan tarkkuuteen, johon lcd-näytöt ovat alkaneet yltää.

Tutkimusyhtiö NPD DisplaySearch arvioi heinäkuussa, että plasmatelevisioiden maailmanlaajuiset toimitukset laskevat ensi vuonna 500 000 kappaleeseen tämän vuoden 5,2 miljoonasta kappaleesta.

– Halusimme pitää [liiketoiminnan] käynnissä niin pitkään kuin pystymme. Riippumatta siitä, kuinka paljon yritämme jatkaa sitä, se ei vain ole enää bisnes, LG:n edustaja Ken Hong totesi Reutersille.

Plasmatelevisiot ovat tehneet hidasta kuolemaa jo useita vuosia. Pioneer esimerkiksi poistui markkinoilta vuonna 2008. Panasonic puolestaan ilmoitti luopuvansa plasmoista vuosi sitten.

LG:n jälkeen plasmatelevisioiden viittaa kantaa lähinnä enää toinen korealaisyhtiö Samsung, joka sanoo aikovansa jatkaa plasmatelevisioiden valmistusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?