Nämä kunnat irtisanoivat eniten tänä vuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nämä kunnat irtisanoivat eniten tänä vuonna

Yli sadassa kunnassa tai kuntataustaisessa yhteisössä käydään parhaillaan yt-neuvotteluja henkilöstösäästöistä, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoo.

Kouvola on irtisanonut tänä vuonna eniten.­

28.10.2014 15:04 | Päivitetty 28.10.2014 15:18

Lokakuun alkuun mennessä irtisanomisiin on päätynyt 17 kuntaa tai kuntataustaista yhteisöä tänä vuonna. Irtisanottuja on ollut JHL:n mukaan yhteensä noin 250.

Suurimpia irtisanojia ovat olleet Kirkkonummi, Kouvola, Jämsä, Loimaa, Turun Seudun Rakennustekniikka, Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu, Päijät-Hämeen koulutuskuntayhtymä ja Etelä-Savon Koulutus.

Eniten eli 37 henkeä irtisanoi Kouvola. Kirkkonummella irtisanottujen määrä oli 26  ja Etelä-Savon Koulutuksessa 22.

Suurin osa kunnista on pystynyt irtisanomisten sijaan tehostamaan eläköitymisten, säästöpakettien ja lomarahavaihtojen avulla.

Oulu ja Kokkola suurimpia lomauttajia

Kunnissa on myös lomautettu. Viisitoista kuntaa ja neljä kuntataustaista yhteisöä on lomauttanut henkilöstöään vuoden alusta alkaen. Suurimmat lomautukset ovat olleet Oulussa (noin 3000 lomautettua) ja Kokkolassa (noin 2700 lomautettua).

JHL:n mukaan monen suuren kunnan yt-nevuottelut ovat vielä kesken tai säästöneuvottelut jatkuvat vuoden alusta. Näitä ovat esimerkiksi Jyväskylä, Kouvola, Turku ja Lahti.

Aineistossa ei ole mukana alle kymmentä henkeä koskevia yt-neuvotteluja. JHL on koonnut tiedot omilta luottamusmiehiltään ja mediasta. Aineisto koskee neuvotteluja, jotka ovat johtaneet henkilöstösäästöihin, lomautuksiin tai irtisanomisiin.

Tiedot perustuvat JHL:n laatimaan selvitykseen, joka on koottu omilta luottamusmiehiltä ja mediasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?