Microsoft yllätti Lumioilla, mutta edessä on "pitkä tie" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoft yllätti Lumioilla, mutta edessä on "pitkä tie"

Julkaistu: 24.10.2014 12:13, Päivitetty 24.10.2014 12:13

Microsoftin odottamattoman hyvää neljännestulosta auttoi Lumia-puhelinten kasvava myynti.

Amerikkalaisen ohjelmistojätti Microsoftin tilivuoden ensimmäisen neljänneksen tulos parani ja ylitti markkinoiden odotukset. Nokialta ostettujen Lumia-puhelinten myynti kasvoi ja myös uusimman Surface-tabletin myynti oli nousussa.

– Tämä neljännes oli Microsoftille askel oikeaan suuntaan, kommentoi FBR Capital Marketsin analyytikko Daniel Ives uutistoimisto Bloombergille.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella yrittää kääntää yhtiötään enemmän kohti pilvipalveluita. Näitä edustavat Azure-alusta ja verkossa myytävä toimisto-ohjelmisto Microsoft 365, joiden myynti yli kaksinkertaistui.

Liikevaihto kasvoi 25 prosenttia 23,2 miljardiin dollariin, kun analyytikot olivat uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa varronneet 22 miljardin dollarin myyntiä. Osakekohtainen tulos parani 13 prosenttia 0,54 dollariin.

Ilman kertaeriä osakekohtainen tulos oli 0,65 dollaria, kun analyytikkojen odotus oli 0,55 dollaria.

Microsoft sanoi myyneensä neljänneksellä 9,3 miljoonaa Lumia-älypuhelinta, kun niitä edellisellä neljänneksellä myytiin 5,8 miljoonaa. Puhelinkauppa Nokian kanssa saatiin päätökseen huhtikuussa.

Nokia-puhelimet sisältävä mobiiliyksikkö keräsi liikevaihtoa 2,61 miljardia dollaria, kun markkinaodotus oli 2,1 miljardia.

Microsoftin rahoitusjohtajan Amy Hoodin mukaan Lumioiden edessä on vielä "pitkä tie".

– Meidän täytyy tehdä töitä puhelimien parissa, mutta näemme Lumian markkinaosuuden kasvua avainmarkkinoilla, Hood sanoi.

Microsoftin tietokoneen ja tabletin yhdistävä Surface Pro 3 näyttää menestyvän aikaisempaa paremmin, sillä sen kerrottiin myyneen noin tuplasti edeltäjäänsä verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?