Hakukone Google tyrkyttää videolääkäriä tiedon etsijöille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tohtori Google, onko minulla ebola?

Google on ryhtynyt kokeilemaan hakukoneen ja nettilääkärin yhdistämistä. Kokeilussa tarjotaan ilmaiseksi oikean lääkärin nettivastaanottoa.

14.10.2014 7:00 | Päivitetty 14.10.2014 3:54

Googlen rajoitetussa kokeilussa hakukone päättelee kysyjän hausta, tämän etsivän tietoa sairaudesta ja tarjoaa mahdollisuutta jutella netissä oikean lääkärin kanssa. Huffington Post kirjoitti Googlen ponnahdusikkunan tarjonneen polvikivusta tietoa hakevalle ilmaista videolääkärin visiittiä:

– Kyselyn perusteella arvelemme, että yrität hakea lääketieteellistä informaatiota. Täältä voit tavoittaa terveysammattilaisen, jonka kanssa voit keskustella asiasta videon välitykselle. Google maksaa kaikki kulut rajoitetun kokeilun ajan.

Googlen vahvisti kokeilun Huffington Postille ja sanoi kokeilulla testattavan onko palvelu hyödyllinen osallistujien mielestä.

Kokeiluun osallistuvat lääkärit voivat määrätä määrä lääkkeitä videopotilaille. Vakuutuskorvausten hakeminen kuluista on mahdollista, mutta Google ei ole rakentanut sitä mukaan sovellukseen. Kaikki rahaliikenne tulee kuitenkin tapahtumaan Google Walletin kautta.

Sinänsä lääkärin videovastaanotossa Googlelle ei ole mitään uutta, sillä Google Helpoutsin käyttäjät ovat voineet käyttää erilaisten asiantuntijoiden maksullisia videopalveluita jo melkein vuoden. Uutta on se, että lääkärikäyntiä tyrkytetään hakutulosten yhteydessä.

Pew Research Centerin viime vuonna tekemän selvityksen mukaan 35 prosenttia amerikkalaisista aikuisista sanoi yrittäneensä diagnosoida omaa terveydentilaansa verkkopalvelujen avulla. 41 prosenttia vastaajista sanoi lääkintähenkilökunnan vahvistaneensa heidän oman diagnoosinsa. 18 prosentin mukaan lääkäri päätyi erilaiseen diagnoosiin. 35 prosenttia ei mennyt lääkäriin ollenkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?