Itella vähentää 239 työntekijää yt-neuvottelujen päätteeksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Itellan yt:t ohi: 239 työntekijää ulos

Posti- ja logistiikkayhtiö Itella vähentää yhteistoimintaneuvottelujen päätteeksi 239 työntekijää hallinnon ja tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävistä.

10.10.2014 10:23 | Päivitetty 10.10.2014 12:16

Itella arvioi ennen neuvotteluja vähennystarpeeksi 319 henkilöä. Neuvottelujen piirissä oli niiden alkaessa 2 234 ja päättyessä 2 110 työntekijää.

Yt-neuvottelut koskivat Itellan emoyhtiön, Itella Postin, Itella Logisticsin ja Itella Real Estaten organisaatioita. Itella paketti-ja logistiikkapalveluiden Toimitusketjuratkaisut-yksikön yt-neuvottelut ovat yhä kesken.

Suurin osa irtisanottavista työskentelee pääkaupunkiseudulla, mutta Itella kertoo paikkakuntakohtaiset luvut arviolta lokakuun loppuun mennessä.

– Irtisanottavien määrä on neuvottelujen kuluessa pienentynyt erilaisten vapaaehtoisten järjestelyjen ja eläkejärjestelyjen myötä, Itellan henkilöstöjohtaja Jaana Jokinen sanoo tiedotteessa.

Vähennystarve ei koskenut Postin palvelupisteitä eikä tuotannollisia tehtäviä. Itella perustelee irtisanomisia kirje-, lehti- ja rahtivolyymien laskulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?