Teollisuustuotannon lasku jyrkkeni elokuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kaivosteollisuuden tuotanto: -14 prosenttia

Julkaistu: 10.10.2014 9:26, Päivitetty 10.10.2014 14:38

Suomen teollisuustuotannon alamäki jyrkkeni elokuussa.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto supistui 3,5 prosenttia viime vuoden elokuusta. Heinäkuussa laskua tuli 2,6 prosenttia ja kesäkuussa 3,3 prosenttia.

Teollisuustuotanto on ollut laskussa koko vuoden. Suurin, 7,5 prosentin vuosipudotus nähtiin tammikuussa.

Vuosivertailussa eniten eli yli 14 prosenttia väheni elokuussa kaivostoiminta ja louhinta. Elokuun ainoa kasvutoimiala oli sähkö- ja elektroniikkateollisuus, jossa tuotanto kasvoi 1,7 prosenttia viime vuodesta.

Verrattuna heinäkuuhun teollisuustuotanto väheni elokuussa kausitasoitettuna 0,7 prosenttia. Heinäkuussa tuotanto oli 0,7 prosentin nousussa kuukausivertailussa.

Kapasiteetista käytössärunsaat 78 prosenttia

Teollisuuden kapasiteetista oli elokuussa käytössä 78,3 prosenttia eli 1,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Metsäteollisuudessa käyttöaste laski 2,3 prosenttiyksikköä 81 prosenttiin. Metalliteollisuuden kapasiteetista oli käytössä 78,6 prosenttia, joka on 0,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Koko alkuvuonna eli tammi-elokuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto väheni neljä prosenttia vuoden takaisesta.

(Oikaisu: Vuosivertailussa eniten eli yli 14 prosenttia supistui elokuussa kaivostoiminta ja louhinta. Metalliteollisuuden tuotanto väheni 3,8 prosenttia.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?